Skip to content
Politică

Se ascute lupta. Nicușor Dan: „Mi-e teamă de un guvern PSD-ALDE!”

hotnews.ro

Nicușor Dan, fost candidat al USB în cursa pentru Primăria Generală, marți, pe pagina personală de Facebook a comentat posibilele variante guvernamentale.

Astfel, președintele USB a ținut să precizeze că preferă ”un premier tehnocrat”, iar ”un guvern PSD-PNl ar fi cel mai prost scenariu după alegerile din decembrie”.

”În opinia mea, pe care am spus-o la Adevărul Live, un guvern PSD-PNl ar fi cel mai prost scenariu după alegerile din decembrie. Am avut guvernul format din PDL şi PSD şi guvernul USL care s-au bazat pe majorităţi ce le-au dat puteri discreţionare. Nu-mi aduc aminte să se fi furat mai mult decât atunci când guvernele au fost susţinute de majorităţi zdrobitoare, care au abuzat de putere.
Mi-e teamă şi de un guvern PSD-ALDE pentru că există un risc mare de presiune pe actul de justiţie, liderii ambelor partide au exprimat poziţii anti-DNA. În privinţa asta PNL a fost ceva mai decent, deşi, după călătoriile în teritoriu, pot să spun că nu există nicio diferenţă între baronii PSD şi cei ai PNL.
Preferăm un premier tehnocrat şi vrem ca proiectele noastre pentru care ne vor vota cetăţenii să fie incluse în programul de guvernare. Dacă aceste condiţii vor fi îndeplinite şi ni se vor cere profesionişti care să participe în executiv, atunci putem să-i propunem. Dar nu vom participa la nicio împărţire de funcţii. USR nu-i cade rangul să facă opoziţie. Pentru o democraţie sănătoasă e nevoie de opoziţie, iar USR a făcut timp de 10 ani în Bucureşti”, a scris Nicușor Dan pe pagina personală de Facebook.

1 comentariu la “Se ascute lupta. Nicușor Dan: „Mi-e teamă de un guvern PSD-ALDE!”

  1. In care Bucuresti timp. de 10 ani ?? Personal pina la alegerile de primari, nu am auzit de ac. partid pe scena politica.Superioritatea de unde va vine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *