Skip to content
Politică

Se ascute lupta pentru putere în USR: a apărut un candidat surpriză în cursa pentru șefia partidului

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Se ascute lupta pentru putere în USR: Octavian Berceanu, fost şef al Gărzii de Mediu, a anunţat că şi-a depus candidatura pentru preşedinţia formațiunii politice.

„Am depus candidatura pentru preşedinţia USR PLUS, în competiţia internă a partidului. ‘USR e vocea tuturor!’ Candidez pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS pentru că membrii au dreptul să-şi exprime liber părerile, să fie înţeleşi şi susţinuţi. Candidez pentru că cetăţenii români au votat ca să-i reprezentăm, necondiţionat, indiferent de cât de greu ne este. Asta vom face”, a scris Berceanu, miercuri seara, pe Facebook.

Primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR se va desfăşura între 6 şi 10 iulie, turul al doilea între 11 şi 15 iulie, iar Congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat, pe 21 mai, candidatura la conducerea formaţiunii, afirmând că livrează rezultate concrete, „nu bla-bla steril”, iar partidul are nevoie de organizare şi „o mână hotărâtă pe volan”.

Pe 15 iunie echipa „Curaj pentru România” din USR a transmis că va decide, până la sfârşitul lunii iunie, pe cine va desemna drept candidat pentru preşedinţia partidului, persoană care va intra în competiţie cu actualul preşedinte interimar, Cătălin Drulă. În aceste alegeri preliminare s-au înscris pentru candidatura la preşedinţia USR: primarul Braşovului, Allen Coliban, şi deputaţii Cătălin Teniţă şi Mihai Poliţeanu.

Drulă a devansat Congresul USR

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, propunea, recent, într-un mesaj intern către membrii USR, ca alegerile pentru funcţia de preşedinte deplin al partidului să fie organizate în luna iulie, în format online, deși congresul USR era programat pentru luna octombrie.

„A venit momentul să închidem disputele interne. Mai ales în contextul actual şi în perspectiva lui 2024, USR trebuie să aibă un leadership stabil şi un preşedinte ales cu voturile voastre. Nu mai putem aştepta până în toamnă”, le transmite Cătălin Drulă colegilor de partid.

„Propunerea mea este ca turul 1 să se desfăşoare între 6-10 iulie, turul 2 între 11-15 iulie şi congresul online de validare a alegerilor pe 16 iulie. Ulterior vom face un congres fizic pentru discutarea altor teme importante precum statutul”, le transmite el colegilor de partid, la finalul unui mesaj în care defineşte USR drept „cel mai mare partid de opoziţie din România” şi „singurul partid democratic, modernist, liberal din parlament”, care are „o responsabilitate uriaşă pentru ţară”.

Amintim că PS News a publicat în exclusivitate o înregistrare din întâlnirea liderilor formațiunii politice în care Cătălin Drulă a forțat votul pe o rezoluție anti-Cioloș, fără avea cvorum sau convocare.

DETALII AICI: AUDIO Cătălin Drulă, abuz de putere în USR: Liderul partidului forțează o rezoluție anti-Cioloș și taie microfonul unui USR-ist revoltat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *