Skip to content
Politică

Se ascute lupta pentru putere în USRPLUS: încă un candidat la șefia partidului. Cine se va lupta cu Barna și Cioloș

Inquam Photos / Octav Ganea

Se ascute lupta pentru putere în USRPLUS. Senatorul USR-PLUS Irineu Darău și-a anunțat marți candidatura la șefia partidului.

„Azi îmi anunț ferm candidatura la conducerea USR-PLUS, am condus filiala de la Brașov mai mult de jumătate din existența ei, e una dintre cele mai performante filiale din țară. Cred că noi, ca partid, nu suntem în cel mai bun punct, după patru ani după fuziune e inadmisibil să fim atât de jos.

Abia aștept să îi concurez pe Dan Barnca și Dacian Cioloș, le arunc mănușa să facem dezbateri reale. Avem jumătate din procentul de la alegerile europarlamentare. Acum, suntem aproape de scorul din 2016. Este inadmisibil să fim atât de jos„, a precizat Irineu Darău.

Irineu Darău are 34 de ani și este senator de Brașov. În ultimele luni, Darău s-a făcut remarcat prin pozițiile sale cu privire la introducerea educației sexuale în școlile din România.

„Avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, avem cel mai mare număr de tineri infectați cu HIV din Europa, avem cea mai tânără bunică din lume, de doar 23 de ani, cea mai mare incidență de cancer de col uterin. Aproximativ 700 de femei sub 15 ani, în fiecare an, devin mame”, a declarat Darău, în plenul Senatului.

Congresul USR PLUS  va avea loc pe 2 octombrie. Pentru conducerea partidului și-au anunțat candidatura până acum Dan Barna și Dacian Cioloș.

Președintele partidului va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, de toți membrii partidului, potrivit statutului.

În iunie, Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să se retragă amândoi din competiția internă și să susțină un singur candidat, ofertă refuzată de Barna. Ulterior, Cioloș a spus că nu îi este teamă de o candidatură.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *