Skip to content
Politică

Se ascute lupta pentru Sectorul 3. Aurelian Bădulescu (PSD), acuzații grele la adresa lui Negoiță

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, viceprimarul Aurelian Bădulescu, aduce acuzații dure la adresa rivalului său, edilul Robert Negoiță.

Bădulescu susține că peste 20 de milioane de euro s-au sifonat din bugetul primăriei sectorului 3 pe amenajările spaţiilor verzi, printr-o suveică de firme controlată de omul de casă al primarului, Florentin Corbuleanu, directorul ADP sector 3. Social-democratul mai susține și că „procurorii nu fac nimic pentru destructurarea grupului de criminalitate organizată din jurul lui Robert Negoiţă, deşi probele sunt la îndemână”.

Peste 20 de milioane de euro, aşa cum am prezentat ieri, în schema de crimă organizată, s-au sifonat din bugetul primăriei sectorului 3 pe amenajările spaţiilor verzi, printr-o suveică de firme controlată de omul de casă al primarului, Florentin Corbuleanu, directorul ADP sector 3.

Astăzi, pentru a le uşura autorităţilor calea spre decaparea grupului infracţional organizat, mergem mai departe pe firul spălării banilor.

Intră piese noi în jocul prezentat ieri.

Pe Bogdan Popa, DNA îl ştie de când îl denunţa pe Sorin Oprescu. Şi firma fratelui său Mihai a participat la caruselul financiar al tocatului ierbii din parc. Urban Design Construct SRL primea prin 2015 contracte pe bandă rulantă de la ADP sector 3. Silviu Popa, tatăl celor doi, Bogdan şi Mihai, era director adjunct la Direcţia Administrarea Domeniului Public – Sector 3 (direcţia care se ocupa de monitorizarea contractului acordat firmei fiilor). Plăţile nu plecau din conturile ADP până ce unul dintre ei nu trecea pe la fratele, fost patron al lui Dinamo. La un moment dat bătrânul a clacat. S-a terminat şi cu relaţia contractuală dintre ADP SA şi URBAN DESIGN CONTRUCT SRL.

Nu toţi rezistă presiunii financiare a şefului grupului.

 Terenurile de joacă au fost amenajate, mai mult de o treime, de către firma lui Silviu Eana, membru PNL Sector 3, Sigma Design Construct SRL.

Pentru că banii se cimentau în jardiniere de beton, Societatea Ara Marab Construct Srl, administrată de Florin Mihăilă, a primit de la Florentin Corbuleanu diverse lucrări de amenajare florală şi de montat sisteme de irigaţii, dar pentru că nu era un cotizant serios, relaţia contractuală nu a fost de lungă durată. Şi aşa Mihăilă nu s-a lăsat până nu a ajus la barosan, pe care l-ar fi uns, prin frate la încheietorile de conturi.

Sinel Anton, patronul AZOCHIM SRL, prieten de familie cu Florentin Corbuleanu, plătea mese grele la un restaurant din Calea Dudeşti, pentru a-şi lua mai rapid banii.

Merită ştiut că toate firmele subcontractoare se subcontractau unele pe altele, astfel ca urma banilor să dispară. Caz tipic de spălare de bani.

Numai că înregistrările de la Monza duc spre barosanul grupului, acolo unde directorul ADP, Florentin Corbuleanu, a făcut imprudenţa de a scrie cifra de 200.000 de lei, pe care i-ar fi dat şpagă direct lui Negoiţă. Faza e în memoria hard-ului. Nu poate fi ştearsă.

Faptele, ca şi probele încriminează. Nu şterg memoria”, a scris Aurelian Bădulescu.

⚠️ 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̧𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐥 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭̧𝐢𝐚 𝐒𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝟑 – 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐞𝐥𝐞 𝐠𝐫𝐮𝐩𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐍𝐞𝐠𝐨𝐢𝐭̧𝐚̆ ⚠️❗️❗️❗️𝐓𝐎𝐀𝐓𝐄 𝐃𝐎𝐕𝐄𝐙𝐈𝐋𝐄…

Publicată de Aurelian Badulescu pe Joi, 24 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *