Skip to content
Politică

Se ascute securea războiului. Macovei: Doresc aplicarea legii!

www.aktual24.ro

Europarlamentarul Monica Macovei (fost ministru al Justiţiei), s-a prezentat, în cursul zilei de marți, la Baroul București, pentru a fi audiată în legătură cu cererea sa privind excluderea fostului premier Victor Ponta din avocatură.

„Eu doresc aplicarea legii, nu am treabă cu personajul Ponta. Victor Ponta a intrat cu scutire de examen în Baroul București pentru că avea titlu de doctor. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, ca atare nu mai poate să rămână avocat. O soluție juridică, de exemplu, poate fi ca Baroul, în simetria actelor administrative, să-i retragă scutirea de examen și atunci automat nu mai poate fi avocat decât dacă dă examen. Să dea și el examen ca alți avocați”, a declarat Monica Macovei, la intrare în sediul Baroului, potrivit Agerpres.ro

Mai mult, Monica Macovei a spus că Victor Ponta va încerca să se victimizeze până la alegerile parlamentare și consideră că este irelevant faptul că fostul premier a atacat în instanță ordinul ministrului Educației prin care i s-a retras titlul de doctor.

Macovei a cerut decanului Baroului București, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de ‘doctor în drept’, titlu care i-a fost retras.

 

 

1 comentariu la “Se ascute securea războiului. Macovei: Doresc aplicarea legii!

  1. Si noi dorim aplicarea legii si asteptam sa dai sama pentru minciunile spuse la UE in 2012. Sa nu crezi ca poporul a uitat de felul cum faceai spume la gura denigrand tara si pe romani!Cat de nesimtita poti sa fii ca sa mai apari in lume si sa mai pretinzi ca vrei dreptate!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *