Se cade ”pe capete” la probele sportive pentru admiterea la Școala de Poliție

Sursă foto: Academia de poliție

2190 de candidați au mai rămas în cursa pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina în condițiile în care mai sunt încă trei zile de probe. Se cade ”pe capete” la evaluarea performanțelor fizice, iar mulți dintre candidații respinși invocă drept scuză pentru eșecul lor orice altceva, dar nu slaba lor pregătire.

4600 de candidați și-au depus dosarele pentru a participa la admiterea în Școala de Agenți de Poliție de la Câmpina, înscrierile finalizându-se vineri, 8 noiembrie 2023. Interesul pentru această școală aflată în subordinea MAI pare că a crescut din nou, având în vedere că la sesiunea de admitere anterioară, din mai 2023, au rămas neocupate 300 de locuri.

Totuși probele eliminatorii s-au dovedit mult prea dificile pentru mulți dintre candidați. Astfel, după evaluarea psihologică, au mai rămas în examen 3180 de candidați. La această probă, candidații au de răspuns la întrebări care le testează atenția, gândirea logico-matematică, respectiv aptitudini specifice meseriei de polițist. Este o falsă impresie care s-a creat în timp că proba psihologică identifică afecțiuni medicale.

Odată ce au trecut cu bine de ”psihologic”, candidaților le este evaluată performanța fizică. Probele nu sunt deloc ușoare și pun la grea încercare inclusiv sportivii profesioniști. Este un traseu aplicativ, care trebuie parcurs corect, într-un anumit timp (sunt 3 minute), orice abatere sau greșeală fiind taxată cu penalizare și eliminarea din concurs.

Anii anteriori săritura în sprijin depărtat peste capra de gimnastică (înălțimea caprei de gimnastică este de 1,30 metri) și detentă pe verticală (din deplasare, candidatul sare şi atinge un obiect suspendat de la sol la o înălţime de 2,55 m), au fost exercițiile care au scos din concurs mii de candidați. Anul acesta tinerii care au intrat în examen au avut cele mai multe probleme la escaladarea unei lăzi de gimnastică (înălţimea = 1.60 m) și la navetă: 12 repetări x 20 de metri cu transport de jaloane.

Au fost multe comentarii venite din partea tinerilor care au fost eliminați din examen după probele sportive. Au fost invocate tot felul de scuze, de la suprafața alunecoasă din sala de sport, până la exigența prea mare a comisiei de evaluare. S-a dat vina inclusiv pe jurnaliștii care asistau din tribună și care ar fi timorat candidații cu camerele de luat vederi. Puțini au fost cei care au recunoscut că au venit nepregătiți.

Unul dintre concurenții care a obținut nota zece la proba sportivă, un sportiv de performanță, a precizat că traseul aplicativ nu este ușor și necesită multă atenție, pregătire continuă, anumite exerciții ”solicitând la maxim corpul”.

După primele patru zile rezervate probelor sportive, în concurs au mai rămas puțin peste 2000 de candidați și mai sunt încă trei zile pentru evaluarea performanțelor fizice.

Pentru sesiunea din decembrie 2023, MAI a alocat 1340 de locuri pentru Școala de Poliție de la Câmpina, cea mai mare cu acest profil din țară.

Probele sportive sunt notate, iar rezultatul este luat în calcul la media finală. Pentru nota 10, traseul aplicativ trebuie parcurs fără greșeală în 2 minute și 5 secunde.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: