Skip to content
Politică

Se cere demisia consilierului lui Iohannis din CA al SRTV

Consilierul lui Klaus Iohannis, membru al Consiliului Administrativ al Societății Române de Radioteleviziune, Andrei Muraru, este somat să își dea demisia.

Senatorul Georgică Severin și deputatul Mădălin Voicu, președintele Comisiei pentru cultură a Senatului, respectiv vicepreședintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaților cer demisia lui Andrei Muraru, membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune. Muraru este consilier al candidatului la președinție Klaus Iohannis. Ieri, acesta a criticat TVR pentru invitarea premierului Ponta la emisiunea „Viața satului”, deși primul-ministru a avut un număr foarte redus de prezențe la televiziunea publică, în ultimele luni.

„Domnul Andrei Muraru face, practic, propagandă pe bani publici din calitatea de membru în CA al SRTv în favoarea candidatului la Președinție al cărui consilier este. De aceea, considerăm că gestul firesc pe care domnul Muraru trebuie să îl facă este prezentarea demisiei din funcția de membru CA al SRTv, așa cum au procedat și alți membri ai Consiliului atunci când au ocupat poziții ce ar fi putut induce ideea de influență politică asupra pozițiilor exprimate ca reprezentanți în CA al televiziunii publice” se arată într-un comunicat semnat de cei doi parlamentari.

„Dacă analizăm numărul de apariții din ultima perioadă la Televiziunea Română ale premierului Victor Ponta, prin comparație cu cele ale domnului Klaus Iohannis, se va vedea că cel din urmă are, în mod cert, un număr mai mare de prezențe la TVR”, arată Severin și Voicu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *