Skip to content
Politică

Se cere demisia Elenei Udrea. Dezvăluiri despre promisiunea PMP în fața PPE

Elenei Udrea, președinte al PMP, i se cere demisia chiar din interiorul partidului, după rezultatul votului de aseară.

Europarlamentarul Cristian Preda, cel care deși face parte din PMP și care își  anunțase susținerea pentru Monica Macovei, îi cere demisia Elenei Udrea.

În cadrul unei postări pe pagina sa de facebook, Preda transmite că „dezastru” este un termen blând pentru scorul Elenei Udrea, afirmând că scorul obținut la prezidențiale este mai mic decât cel obținut în mai, la europarlamentare.

„Dezastru” e un termen blând pentru scorul Elenei Udrea, care anunța la nominalizare că va intra în turul al doilea, iar aseară – că a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici măcar atât: scorul său e mai mic decât cel realizat de lista pe care am condus-o la europene în mai”, a afirmat Preda.

Cristian Preda o acuză pe Udrea că a izolat PMP și a șubrezit autoritatea politică a lui Traian Băsescu, care „ a fost silit” să intre în joc cu mulți spioni și puțină politică, fapt pentru care europarlamentarul îi cere demisia șefului PMP, afirmând că după eșecul de ieri, credibilitatea Elenei Udrea în fața partidului este nulă.

„Candidatura celei care visa că îl înfrânge pe Ponta a izolat PMP și a șubrezit autoritatea politică a lui Traian Băsescu, silit să intre într-un joc cu mulți spioni și puțină politică. Îi cer, de aceea, Elenei Udrea să demisioneze urgent de la șefia partidului, pentru a da o șansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta. După eșecul de ieri, credibiliitatea ei în fața partidului este, oricum, nulă. Iată de ce, în calitatea mea de vicepreședinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor și simpatizanților partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis”, a transmis europarlamentarul PMP.

Preda mai afirmă că acesta ar fi un gest mai mult decât rațional, pentru PMP fiind o datorie de onoare. Totodată, acesta afirmă faptul că în septembrie, atunci când au fost primiți în PPE, au promis ferm – în fața celor mai înalte autorități ale PPE și a reprezentanților tuturor partidelor din familia populară – că îl vor sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea.

„Acesta e mai mult decât un gest rațional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiți, în septembrie, în PPE, am promis ferm – în fața celor mai înalte autorități ale PPE și a reprezentanților tuturor partidelor din familia populară – că îl vom sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea. Regăsirea credibilității începe atunci când îți ții cuvântul dat…”, a scris Preda pe pagina sa de facebook.

5 comentarii la “Se cere demisia Elenei Udrea. Dezvăluiri despre promisiunea PMP în fața PPE

  1. Ce tari sunt astia si cum au furat ei stilul de la PNTCD, de la ala mic cu capul mare. Nu ca as muri de grija lor, ba dimpotriva, dar asa cum aia s-au luptat caineste pentru nici 1%, astia fac la fel pentru 5%. Adica sa inteleg ca daca ar fi candidat Preda in locul lui Udrea ar fi avut mai mult ? Eu zic ca ar fi luat sub 2 %. Dar e doar o parere dezinteresata. Plus ca el judeca de parca nu e parte a conducerii, e vina doar a altora, a lui nu. Mare caracter Preda asta. Ca dintotdeauna. In rest, sa ramana de partidul asta doar aia de i-am votat eu ! :))

  2. Tariceanu va fi prim-ministru. Trebuie rezolvata problema votantilor din diaspora care lucreaza pe euro si stabilesc conducatorii pentru cei care lucreaza pe lei.

  3. –CARACTERUL–e alcatuit din minte si din suflet . Asa se intampla ca el depinde de educatie si prin urmare , poate fi indreptat sau imbunatatit—G Casanova — C PREDA—PAPAHAGII—BACONSKI—MRU—LAZAROIU——modele de urmat pentru tinerii politicieni . Vorba , simpaticei , ANDREEA VASS—-JOS–JOS—JOS—–ACOLO—gasim un—OS de ROS .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *