Skip to content
Politică

Se cere demisia ministrului Educației

Alianța Creștin Liberală demisia ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, pe care îl acuză de ‘incompetenţă, dispreţ şi degringoladă’.

”Odată cu începerea anului şcolar, două bombe vor pulveriza guvernarea Ponta. 2014 este al doilea an în care copiii de clasa I încep anul şcolar fără manuale, 2014 este anul în care şi copiii de clasa a II-a încep anul fără manuale. Programa şcolară a fost schimbată încă din iunie 2012, dar nici până acum Guvernul Ponta, Ministerul Educaţiei nu au tipărit manualele pentru clasele I şi a II-a”, se arată într-un comunicat de presă al ACL semnat de Raluca Turcan.

Ea susţine că Guvernul şi Ministerul Educaţiei nu au nicio scuză.

”Se invocă apariţia contestaţiilor în procedura de licitaţie. Însă licitaţia a fost demarată abia în aprilie 2014, deci după doi ani de zile. Doi ani de zile de nepăsare, incompetenţa şi dispreţ faţă de soarta copiilor. Adevărul este că au întârziat fără nicio scuză demararea procedurilor de licitaţie după finalizarea schimbării programei şcolare”, se precizează în comunicat.

Potrivit vicepreşedintei ACL, ‘a doua bombă’ este ‘unda verde’ pentru universităţi în organizarea învăţământului postliceal în cadrul facultăţilor, măsură pe care o consideră ‘un nonsens pentru orice persoană cu logică şi decenţă’.

”Ministerul a hotărât ca universităţile să admită liceeni fără bacalaureat în colegii universitare. În cazul în care vor promova examenul de bacalaureat, vor putea intra direct în anul II de facultate. Am următoarele întrebări pentru domnul ministru Pricopie şi pentru şeful copy-paste: Cine evaluează aceste postliceale? ARACIP-ul este scos din procesul de evaluare. Cum se organizează aceste postliceale? Unde sunt atelierele, cum se specializează practic cursanţii? Reţeta PSD este următoarea: nu iei bacalaureatul, nu-i nimic! Te înscrii la o postliceală cu taxă! Plăteşti taxa! Faci doi ani de studii care nu sunt evaluate de nimeni! Intri direct în anul II de facultate dacă reuşeşti în doi ani să iei examenul de bac’, a susţinut Turcan.

2 comentarii la “Se cere demisia ministrului Educației

  1. Sunt cadru didactic si stim cu totii ca nici pe vremea lui ” sa traiti bine” nu aveam manuale dar nu a indraznit sa comenteze. Noi cadrele didactice stim ca manualele sunt orientative asa ca haideti pdl-istilor, fiti seriosi! Mai bine ati privi in urma la fostul ministru Funeriu…asa ca o privire in oglinda! Voi ati reusit sa aduceti ura intre parinti si cadre didactice! Nu ati fost in stare sa creati dialog social! Nici sa readuceti in discutie modificarea ROFUIP! De ce acum se poate? Pentru ca nu mai sunteti voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *