Skip to content
Politică

Se cere demiterea lui Năsui din funcția de ministru: „Are o mentalitate profund coruptă moral, viciată radical!”

Inquam Photos/George Călin

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fosta USR-istă Claudia Postelnicescu intervine după ce ministrul Claudiu Năsui a vrut să angajeze o funcționară cu verdict în primă instanță de colaboratoare a Securității. Fosta USR-istă explică în 5 puncte de ce „nesimțirea lui Claudiu Nasui este caz de demitere din funcția de ministru si de inadecvare totală la funcția pe care o deține în acest guvern”.

Postelnicescu amintește, printre altele, că statutul USR interzice ocuparea oricărei funcții publice de persoane care au colaborat cu Securitatea, iar Claudiu Năsui a fost primul care a profitat politic de mazilirea Roxanei Wring, pe motiv ca a colaborat cu Securitatea.

Redăm integral postarea Claudiei Postelnicescu:

„Sa va explic de ce nesimțirea lui Claudiu Nasui este caz de demitere din funcția de ministru si de inadecvare totala la funcția pe care o deține în acest guvern:

1) Statutul USR interzice ocuparea oricărei functii publice de persoane care au colaborat cu Securitatea. Daca va amintiți scandalul cu PLUS, cazul Cosmin Alexandru, cand PLUS dorea derogare de la aceasta regula, iar useristii s au revoltat. Ma îndoiesc profund ca micul lider Claudiu Nasui nu stie Statutul.

2) orice candidat intern la vreo funcție semneaza o declarație pe proprie răspundere prin care își asuma ca nu a colaborat cu Securitatea. Declarațiile mincinoase sunt fapta penala. Claudiu Nasui afirma ca a știut de colaborarea secretarei de stat de la finanțe cu Securitatea, dar nu I se pare grav. Deci, Claudiu Nasui are o mentalitate profund corupta moral, viciata radical, in care un om integru este egal cu un șobolan detractor, care merită răsplătit cu funcții publice.

3) Claudiu Nasui denota ca NU RESPECTA partidul din care face parte, nu respecta istoria tragică a acestui popor, nu este deranjat de mocirla morala a persoanelor care profita de pe urma nenorocirii altora – pentru ca asta înseamnă să colaborezi cu Securitatea, cand dai informații despre alti români, oameni ca si tine, ca să profiti tu, detractorul.

4) Claudiu Nasui, fiu de profitor, este primul care a profitat politic de mazilirea Roxanei Wring, pe motiv ca a colaborat cu Securitatea. Deci Claudiu Nasui accepta și promovează un sistem viciat pentru ca ii profita lui, ceea ce spune totul despre calitățile sale morale și politice.

5) Dintre toți oamenii strălucit de competenți cu care se lauda USR-PLUS, Nasui nu a găsit decât o colaboratoare parșiva, afiliata PSD. Totodata Nasui pare disperat fara ea, ceea ce înseamnă ca funcția il depășește total.

Pentru toate aceste motive, de nesimțire crâncenă, tupeu și inadecvare la funcția publica pe care o ocupa, si pentru neobrazarea cu care a replicat „Si?” atunci când a fost întrebat dacă vede o problemă cu colaborarea doamnei secretar de stat cu Securitatea, solicit premierului

Florin Cîţu

demiterea ministrului Claudiu Nasui. Va invit sa sprijiniți acest demers cu toată forta. E momentul sa curățam viata publica și politica de oameni cu astfel de mentalități rușinoase pentru România moderna, europeana si competitiva, întemeiată pe valori umane și competenta profesionala reala, nu fabricata in laboratoarele serviciilor.

Totodată solicit public

Uniunea Salvați România – USR

sa clarifice public ce rol are Statutul USR si declarațiile de necolaborare obligatorii in partid, daca un membru de partid, propulsat fals lider incalca aceste principii cu atâta dezinvoltura? Mai jos link către anuntul in care se specifica obligativitatea acestei declarații. Nu găsesc in Statut, daca ma poate ajuta un userist, please.

Dan Barna

si @ Cristian Ghinea rotirea cadrelor afiliate Securității ține de #RevolutiaBuneiGuvernari sau ține de #aceeasimizerie? Rușine, măi, rusine sa va fie! Este inacceptabila bătaia de joc pe care ne o serviți ca reforma de buna guvernare și nu p sa va lasam deloc sa defilări cu tupeu, asa cum ati facut intern. Capisci?”, scrie Claudia Postelnicescu.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR-PLUS), a anunțat că nu o va mai numi pe Claudia Florina Prisecaru în funcția de secretar general în minister. Prisecaru e acuzată că a colaborat cu Securitatea.

Năsui a ținut acum să ceară scuze, deși cu doar câteva ore înainte nu a văzut nicio problemă în această situație. Întrebat, miercuri seară, despre detașarea acesteia de la Ministerul Finanțelor, Claudiu Năsui răspunsese: „Și? Nu cred că a colaborat cu Securitatea”. El a mai spus atunci că insistă pe numire deoarece nu există deocamdată o decizie definitivă pe această speță.

2 comentarii la “Se cere demiterea lui Năsui din funcția de ministru: „Are o mentalitate profund coruptă moral, viciată radical!”

  1. Se dovedeste ca si USR-PLUS e aceeasi mizerie ca PSD si Alte partied politice…
    USR a mazilit pe M Gotiu si alti membri de valoare, si a promovat lachei si incompetenti cu diploma (ce s-au dovedit incompetenti) precum Nasui si Voiculescu 😡😡😡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *