Skip to content
Politică

Se complică lucrurile în cazul Brexit-ului: Marea Britanie vrea o amânare, dar statele membre UE se opun

La doar o zi de la trimiterea catre UE a solicitării de amânare a Brexitului, Theresa May a întâmpină deja probleme din partea ambasadorilor statelor-membre UE, relatează CNN.

Întruniți la Bruxelles, aceştia ar fi pus sub semnul întrebării însăşi motivarea solicitării, nefiind niciun pic de susţinere pentru data de 30 iunie, cerută de Londra. În plus, ambasadorii statelor-membre UE şi-ar fi exprimat îngrijorările și cu privire la alegerile europarlamentare.

În sensul că nu se ştie exact dacă Marea Britanie ar mai lua parte la alegerile europarlamentare dacă Brexitul ar urma, oricum, să aibă loc pe data de 30 iunie. Pe de altă parte, nu există nicio garanţie că Brexitul chiar va avea loc pe 30 iunie datorită incapacității decizionale dovedite a Londrei.

În prima solicitare de amânare a Brexitului (din data de 20 martie), Theresa May indicase Uniunii Europene că nu doreşte organizarea de alegeri europarlamentare.

Decizia finală în cazul celei de a două posibile amânări a Brexitului va fi luată, miercuri (10 aprilie) de către liderii statelor-membre UE.

În situaţia în care vor respinge cererea de amânare a Brexitului, acesta va avea loc pe 12 aprilie, cu sau fără acord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *