Skip to content
Politică

Se complică lucrurile în dosarul Popoviciu. DNA iar a acționat la repezeală

www.nasul.tv

Chestiunea prejudiciului reclamat de procurorii DNA în dosarul în care a fost judecat și condamnat milionarul fugar Puiu Popoviciu poate da peste cap întreg eșafodajul  pe care a fost construit acest caz.

Instanța de fond, cât și cea de apel nu au stabilit un prejudivciu în cazul faptelor de care a fost acuzat omul de afaceri, deși procurorul de caz al DNA introdusese în dosar o cifră de 180 milioane dolari, dar aceasta rezultă dintr-un raport de constatare tehnică, fără a avea valoare de expertiză.

De altfel, după cum arată luju.ro, instanța de fond a dispus disjungerea cauzei civile în care Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară s-a comnstituit parte pentrua reclama crearea unui prejudiciu creat în urma asocierii cu Băneasa Investments.

Chestiunea prejudiciului va fi judecată de Curtea de Apel București, ultima modificare intervenită în dosar fiind din 22 septembrie, dar se dovedește deja o castană fierbinte în mâinile magistraților care au decis condamnarea lui Popoviciu și a altor inculpați din acest caz pentru abuz în serviciu fără a proba mai întâi existența prejudiciului în dosar.

În acest moment, omul de afaceri este fugit în Marea Britanie, unde amenință cu un proces declanșat împotriva statului român. Puiu Popoviciu urmează ă fie audiat de autoritățile britanice în vederea soluționării cererii de extrădare, dar sunt șanse ca acest demers să nu aibă nicio șansă de reușită, câtă vreme și procurorul DNA și instanța Înaltei Curți de Casație par să fi creat o anomalie a sistemului, lăsându-i milionarului posibilitatea de invoca un abuz al Justiției în cazul său.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *