Skip to content
Politică

Se complică lupta pentru Cotroceni: fotoliul lui Iohannis naște scântei în coaliția de guvernare

INQUAM_Photos_George_Calin

Anul 2019 se anunță a fi unul care va aduce multe surprize pe scena politică românească și nu numai. Astfel, puțin timp ne mai desparte până la miză principală a acestui an: alegerile prezidențiale.

Alegerile pentru doritul fotoliu de la Cotroceni vor fi un adevărat test atât pentru figurile politice ale momentului angrenate în luptă, dar și pentru relația tumultoasă pe care cei doi lideri politici, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, nu știu cum să o mai țină în frâu.

Dragnea vs Tăriceanu

Astfel, potrivit surselor PSnews.ro, se pare că bătălia ce se va da pentru scaunul lui Klaus Iohannis a început, încă de la începutul anului, să creeze tot mai multe nemulțumiri în rândul coaliției de guvernare. În timp ce liderul PSD, condamnatul Liviu Dragnea încearcă să găsească o soluție pentru a salva partidul din groapa din care se pare că nu mai există salvare, de cealaltă parte, camaradul său, Călin Popescu Tăriceanu se bucură de o ascensiune din ce în ce mai mare în sondaje.

Ascensiunea lui Tăriceanu în sondaje îi dă mari bătăi de cap liderului PSD, care potrivit surselor noastre, se teme că un rezultat surpinzător la europarlamentare i-ar da liderului ALDE și mai mult curaj pentru a negocia la sânge prezidențialele. De cealaltă parte, diverse voci din formațiunea politică la conducerea căreia se află Călin Popescu Tăriceanu se opun vehement ideii ca ALDE să nu aibă un candidat propriu, în persoana șefului de partid, acestea fiind convinse că partidul va lua un scor peste 10% la europarlamentare.

Nici PSD-iștii nu se arată mai dispuși ca cel mai mare partid din România să nu aibă un candidat propriu, fie el chiar și în persoana lui Liviu Dragnea. Surse politice ne-au precizat că mai mulți lideri de organizații PSD din țară au purtat o serie discuții cu Liviu Dragnea, căruia i-au cerut să excludă varianta ca PSD să nu aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale, în caz contrat situația s-ar transforma într-o recunoaștere prematură a prăbușirii social-demcoraților.

Amintim că PSnews.ro a prezentat în exclusivitate rezultatele unui sondaj de opinie realizat la comanda celui mai mare partid de opoziție din România, Partidul Național Liberal (PNL), iar cifrele se prezintă astfel:

PSD- 30%

PNL- 26,7%

USR- 10%

ALDE-10%

PRO România – 8%

PLUS- 6 %

Cât despre posibilii prezidențiabili la alegerile din 2019, potrivit sondajului realizat la comanda PNL, bătălia s-ar putea da între actualul președinte Klaus Iohannis și social-demcorata Gabriela Firea, cei doi aflându-se la doar 9 procente diferență.

Klaus Iohannis: 34%

Gabriela Firea: 25%

Călin Popescu Tăriceanu: 15%

Dacian Cioloș: 10%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *