Se confirmă declarațiile lui Nicolae Ciucă: România a depășit pragul de 95% absorbție a fondurilor europene

Sursa foto: media.pnl.ro

Se confirmă declarațiile președintelui PNL, Nicolae Ciucă: România a depășit pragul de 95% absorbție a fondurilor europene. Liberalii au susținut, prin vocea președintelui Nicolae Ciucă, faptul că România va reuși atragerea celei mai mari sume din banii europeni, grație eforturilor PNL la guvernare.

Atragerea fondurilor europene a fost obiectiv principal în mandatul lui Ciucă la Palatul Victoria.

„Am reuşit cea mai mare absorbţie de fonduri europene din istoria noastră. Ne-a ajutat PNRR-ul pentru că am avut un mecanism pe care l-am agregat în interiorul Guvernului. Am avut un ministru la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, domnul Boloş, care a înţeles şi venea din interiorul mecanismului, dar de unde? De acolo de unde se punea în practică, de la nivelul regiunii de Nord-Vest şi, în felul acesta, 11,3 miliarde a însemnat 20% din cât absorbise România din 2007 până în 2022. O sumă foarte importantă, ceea ce ne-a permis şi în 2023, pentru că mecanismele respective au acţionat şi în 2023, şi putem să vorbim astăzi, pentru prima dată, la finalul unui cadru financiar multianual, de o absorbţie de peste 90% de fonduri europene”, a mai afirmat Nicolae Ciucă la începutul anului.

Ministerul Fondurilor Europene confirmă faptul că România a depășit pragul de 95%  Conform instituției, pentru exercitiul financiar 2014-2020, am ajuns la un procent de 96%.

„România a ajuns pe locul 2 în Uniunea Europeană din perspectiva valorii nominale a absorbţiei de fonduri europene pe programele din Politica de Coeziune 2014-2020”, a transmis Câciu.

România a primit peste 23,112 miliarde euro din sumele solicitate Comisiei Europene pentru exercitiul financiar 2014-2020, ajungând la un procent de 96%.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: