Skip to content
Politică

Se confirmă scenariul PSNews.ro- Teodor Meleșcanu candidează

Se confirmă scenariul PSNews.ro- Teodor Meleșcanu candidează.

Lupta pentru Cotroceni devine din ce în ce mai interesantă și tot mai aprigă. Ieri, șeful SIE Teodor Meleșcanu  și-a dat demisia din funcție, iar azi acesta și-a depus candidatura pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Conform informațiilor primite de PSNews.ro în luna august, de la surse democrat-liberale, actualul prezidențiabil al ACL, Klaus Iohannis, ar urma să aibă confruntarea finală cu ANI chiar în primele zile ale campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, care va începe oficial pe data de 2 octombrie.

În acest context, putem observa că scenariul PSnews.ro se confirmă și anume că Teodor Meleșcanu va candida la alegerile prezidențiale, existând posibilitatea, în funcție de cum vor decurge lucrurile, ca acesta să îi ia lua locul lui Klaus Iohannis în cursa pentru Cotroceni.

Mai întâi, la sfârșitul săptămânii trecute, vineri, a apărut în spațiul public informația că Agentia Nationala de Integritate a cerut Inaltei Curti sa stabileasca termenul de judecata pentru 33 de dosare de incompatibilitate, printre care si in dosarul lui Klaus Iohannis.

Citește și ANI aruncă bomba în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

Tot vineri, Teodor Meleșcanu declara că dacă avem răbdare, luni vom avea răspunsul. Ce-i drept, nu l-am avut luni, ci am avut confirmarea marți.

„Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni de dimineaţă o să vă dau un răspuns cu mare plăcere”, spunea vineri Teodor Meleșcanu, întrebat dacă intenţionează să candideze la Preşedinţie.

Același Teodor Meleșcanu declara, la începutul lunii aprilie, că nu se poate gândi la o candidatură la prezidențiale atâta timp cât este în funcția de director SIE, dar că după ce nu va mai ocupa această funcție are mai multe variante.

Totodată, aceeași disponibilitate și-o arăta Meleșcanu și la începutul anului, când spunea că „n-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, în cazul în care va exista un interes”.

Astfel, putem observa un lucru cert: Teodor Meleșcanu a intrat în lupta pentru Cotroceni, iar Klaus Iohannis are din ce în ce mai mari probleme cu ANI.

Ceea ce este într- adevăr important este cum percepe gruparea ApR-istă din PNL candidatura lui Meleșcanu. După cum știm, Marian Petrache, omul doi din PNL și George Scutaru, șeful deputaților PNL, sunt printre cei care au intrat în politica mare datorită exclusiv lui Teodor Meleșcanu, iar candidatura acestuia, evident, le inspiră sentimente. Rămâne de văzut dacă aceste sentimente vor fi atât de puternice încât să îl trădeze pe „generalul” Iohannis. Semnele, până în acest moment, ne indică faptul că dacă Iohannis va fi declarat incompatibil, Meleșcanu va fi, evident, soluția liberalilor, iar cel mai probabil, independenta Macovei va deveni soluția prezidențială a PDL.

Concluzia este că lupta prezidențială devine una cu adevărat spectaculoasă prin intrarea în cursă a lui Meleșcanu, cel care are toate pârghiile să mai rupă încă o dată PNL, după ce, în ultimele luni, Tăriceanu și-a adus alături nu mai puțin de 35 de parlamentari. În tot acest timp, Iohannis pierde tot mai mult teren în lupta prezidențială. Până la urmă, sibienii au și ei nevoie de un primar, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *