Skip to content
Politică

Se contureză o nouă candidatură pentru Primăria Capitalei? Firea: Aș avea prima șansă

Vicepreședintele Partidului Social Democrat Gabriela Firea a fost invitată marți seara în emisiunea X-Press, moderată de Sabin Orcan, la Postul de televiziune B1 Tv. Cu această ocazie, Firea a  declarat că, potrivit unui sondaj de opinie realizat în perioada sărbătorilor de iarnă, ea ar avea prima șansă la Primăria Generală a Capitalei, chiar și în situația în care ar candida fostul președinte Traian Băsescu.

„Câțiva colegi din PSD au făcut această propunere care mă vizează pe mine (n.r.—de a candida la Primăria Capitalei) care, vă spun sincer, m-a luat prin surprindere, nu mă așteptam la acest lucru. Eu sunt doar de trei ani și ceva în politică, nu am ambiții atât de mari în sensul să ard etapele și să vreau ca într-un timp foarte scurt să ajung foarte departe. Ideea acestor colegi s-a conturat în forma unui sondaj de opinie care a fost realizat în perioada sărbătorilor de iarnă, acest sondaj a fost citit de domnul președinte Dragnea ieri, este un sondaj realizat de Marius Pieleanu de la Avangarde. În acest sondaj, stau bine. Dacă ne-am lua după acest sondaj și nu avem motive să îl contestăm, conform acestui sondaj aș avea prima șansă la Primăria Generală a Capitalei din toți candidații politici posibili de la toate partidele, și nume grele„, a spus Firea la B1 TV, întrebată dacă va candida la Primăria Bucureștiului.

Ea a adăugat că faptul că este pe primul loc în acest sondaj nu este suficient pentru a deveni automat candidat pentru că încă nu s-a decis dacă intră în cursă, iar partidul din care face parte trebuie să facă o analiză în această privință.

Gabriela Firea a mai spus că printre numele cuprinse în sondaj se află și cel al lui Traian Băsescu, iar acesta „stă pe un loc important, bun, nu chiar fruntaș”.

Firea a mai declarat că a văzut în dorința fostului președinte Traian Băsescu de a media conflictul cu ea o formă a acestuia „de a recunoaște că a greșit” și a apreciat că a duce la extrem această dispută nu este un lucru favorabil nimănui.

Sunt absolut convinsă că un război dus dincolo de limitele normale, mai ales dacă există o intenție de îndreptare a acelei greșeli, și am văzut în dorința fostului președinte de a media conflictul o formă de a recunoaște că a greșit, cred că nu este condamnabilă. Sunt un om credincios și sunt un om care știe să treacă peste un moment greu, nu am ajuns la momentul actual la o concluzie, dar mă îndrept către un astfel de deznodământ. Avem timp până la mijlocul lui februarie, din punct de vedere al actului de justiție, să conturăm o formă de mediere și de stingere a acestui conflict. Nu este vorba despre împăcare, este o stingere a conflictului juridic. Eu nu am cum să fiu prietenă cu Traian Băsescu, dar a merge până în pânzele albe cu această dispută nu cred că este favorabilă nimănui până la urmă„, a spus Firea, la postul B1 TV.

1 comentariu la “Se contureză o nouă candidatură pentru Primăria Capitalei? Firea: Aș avea prima șansă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *