Skip to content
Alegeri Europarlamentare 2019 Politică

Se creionează lista PSD pentru europarlamentare: un cunoscut jurnalist, pus pe listele partidului

Inquam Photos / Octav Ganea

Aproape 2 luni ne mai despart până când vom fi chemați la vot pentru a ne alege viitorii reprezentanți români în Parlamentul European.

Majoritatea partidelor și-au definitivat listele cu candidați pentru alegerile ce ar urma să aibă loc pe 26 mai, ”suspansul” fiind, însă, întreținut de cea mai mare formațiune politică din România, Partidul Social Democrat(PSD), care își ține la loc bine păzit candidații.

PSD, după modelul PNL: jurnalista Carmen Avram, pe lista pentru europarlamentare

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că potențialii candidați ai PSD au fost supuși unei analize în cadrul unui institut de sondare, la comanda lui Liviu Dragnea. Însă, sursele noastre ne-au dezvăluit că actualii europarlmentari nu au fost incluși în sondajul comandat de liderul PSD.

Astfel, printre cei care au fost supuși testului, s-a aflat și realizatoarea emisiunii ”În premieră” difuzată de Antena3, Carmen Avram, care, potrivit surselor noastre, se bucură de o foarte mare apreciere în rândul respondenților, motiv pentru care Dragnea a decis să o includă pe lista partidului pentru europarlamentare.

O altă decizie bătută în cuie în PSD este cea ca actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb(regiunea Sud-Muntenia), să deschidă lista de candidați ai partidului. Următorii pe listă sunt candidații desemnați deja de regiuni: Claudiu Manda(Regiunea Sud-Vest) , Dan Nica(Regiunea Sud-Est), Dragoș Benea(Regiunea Nord-Est), Natalia Itotero(Regiunea Vest), Victor Negrescu(Regiunea Centru) și Carmen Moldovan(București).

PSD mizează pe 10 locuri eligibile la alegerile pentru Parlamentul European, iar cererea este, bineînțeles, mult mai mare decât oferta. Dincolo de procedură, în interiorul PSD există tensiuni și nemulțumiri pentru că actuali europarlamentari, foști miniștri, lideri județeni dar și parlamentari se bat pe locurile eligibile. Ședința Comitetului Executiv al PSD va avea loc, potrivit surselor noastre, în acest weekend.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *