Skip to content
Politică

Se dă OUG pe amnistie și grațiere? Avocatul Cristian Băcanu, reacție virulentă: E mizerabil să facă așa ceva! EXCLUSIV

Facebook

Proiectul ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea este aproape finalizat şi va fi adoptat în ultima şedinţă de Guvern de dinaintea Crăciunului.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Bulgărele devine avalanșă: când ar putea fi dată OUG pe amnistie și grațiere SURSE

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura joi cu avocatul Cristian Băcanu. Concret, întrebat ce impact ar avea o astfel de ordonanță pentru justiția românească, preşedintele Comisiei juridice a PNL Bucureşti a atras atenția că o OUG pe amnistie și grațiere, indiferent de forma ei concretă, ar fi o „mizerie” care va aduce consecințe grave asupra României inclusiv din punctul de vedere al investițiilor și al sancțiunilor venite din plan extern.

„Este foarte grav ce vor să facă. În același timp, este prematur să spunem cu exactitate care ar fi impactul pentru justiția românească a unei astfel de OUG, având în vedere că nu avem nici cea mai vagă idee cu privire la ce intenționează ei să pună în ordonanță. Este posibil să fie o OUG pe amnistie și grațiere sau să fie una mascată precum OUG 13 prin care să spună de exemplu că în ceea ce privește abuzul în serviciu se dezincriminează toate faptele care nu au un prejudiciu mai mare decat cel din dosarul lui Liviu Dragnea. Nu știu ce formă va avea actul.

Oricum ar fi, este clar că din punct de vedere politic este aboslut mizerabil să facă așa ceva. Este mizerabil să se joace cu justiția în felul în care o fac, iar oamenii cred că vor sancționa acest fapt. Din păcate, vor fi consecinte si la nivelul partenerilor internaționali. Vom avea mult de pierdut dacă ei vor face lucrul acesta, inclusiv din punct de vedere al investițiilor.”, a declarat în exclusivitate Cristian Băcanu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *