Skip to content
Politică

Se destramă mitul Berbeceanu. DIPI, 8 acuzații grele DOCUMENT

dcnews.ro

Pas cu pas, se destramă mitul comisarului Traian Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba-Iulia. Citiți mai jos 8 acuzații grele formulate de către DIPI la adresa celui care acum lucrează ca polițist în IPJ Hunedoara.

Lumeajustiției.ro a publicat luni o notă de informare a Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI), serviciul secret al Ministerului Administrației și Internelor (MAI), care îl prezintă pe Traian Berbeceanu drept un prezumtiv polițist corupt, punând accent pe grave carențe ale acestuia în calitatea lui de conducător al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba.

Nota DIPI a fost intocmita in 14 noiembrie 2013, dupa retinerea lui Berbeceanu de catre DIICOT si apoi arestarea acestuia, insa ea cuprinde alte note de informare serviciului secret al MAI facute inaintea arestarii comisarului, inca din 2012, care se refera la activitatea acestuia din perioada 2010-2013. Pe langa detaliile despre Traian Berbeceanu, notele DIPI vin sa confirme faptul ca dosarul facut de DIICOT impotriva comisarului nu a fost unul fara fundament (asa cum a sustinut DNA), ci el fusese precedat de avertismente si semnale de alarma trase de un serviciu secret.

Spre exemplu, in nota DIPI se vorbeste despre:

  • favorizarea de catre Berbeceanu a unor persoane in dosarele penale pe care le avea in instrumentare, in schimbul unor avantaje materiale;
  • legaturi cu persoane cercetate penal, alaturi de care participa frecvent la petreceri la o cabana din Muntii Retezat;
  • credit contractat de la o banca de catre Berbeceanu, dar care ar fi fost achitat de un inculpat.

Acelasi document abordeaza si managementul lui Traian Berbeceanu, fiind stranse date despre activitatile acestuia in perioada 2010-2013. În legătură cu acest aspect, în nota de informare a DIPI sunt menționate:

  • refuzul nejustificat al lui Traian Berbeceanu de a colabora cu unitatile de parchet din judetul Alba;
  • manifestarea unei atitudini subiective in raporturile profesionale cu unii subordonati;
  • existenta unor riscuri induse de managementul deficitar practicat de Berbeceanu;
  • managementul discretionar practicat de Berbeceanu;
  • deficiente privind gestionarea documentelor clasificate.

Găsiți AICI nota DIPI despre Traian Berbeceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *