Skip to content
Politică

Se extinde UE până-n coasta Rusiei? Norica Nicolai, pregătiri pentru noua sesiune EXCLUSIV

psnews.ro

Se extinde UE până în coasta Rusiei? Eurodeputatul Norica Nicolai a oferit luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre propriile pregătiri pentru noua sesiune a Parlamentului European.

Pentru început, Nicolai a explicat ce va face în calitate de membru al Comisiei pentru pescuit din legislativul comunitar.

„În materie de pescuit, urmează să încep raportul cu privire la pescuitul recreativ în Europa, care e primul raport din domeniu și probabil vor fi niște reglementări. Raportul cu privire la pescuitul recreativ urmărește să creeze bazele unei reglementări europene cu privire la uniformizarea normelor din acest domeniu la nivelul UE, pentru că statele membre au reglementări diferite: tipurile de unelte, conduita pescarilor, perioadele de pescuit, instituțiile care reglementează domeniul… Toate astea vor trebui să fie uniforme în toată Uniunea”, a punctat vicepreședintele grupului ALDE din PE.

În continuare, Norica Nicolai a dat asigurări că va continua să lucreze la acordurile de parteneriat și cooperare dintre Uniunea Europeană și Azerbaidjan, pe de o parte, precum și dintre UE și Coreea de Sud.

În privința Azerbaidjanului, președintele Consiliului Național al ALDE România a menționat că „negocierile au început cu privire la Tratatul de parteneriat și cooperare, sunt destul de avansate și în această toamnă cred că vom reuși să avem primul raport. După acest raport, urmează – sperăm noi – și un acord de comerț”.

Totuși, Norica Nicolai a ținut să sublinieze că în acest moment nu se poate vorbi despre aderarea la Uniunea Europeană a fostei republici sovietice.

„Deocamdată, această opțiune e departe. Nici Azerbaidjanul nu dorește în momentul de față, dar parteneriatul e corect pentru tot Caucazul”, a arătat Nicolai.

Ea a dat asigurări că „în niciun caz nu sunt probleme în ceea ce privește relația dintre Azerbaidjan și Rusia”, iar relația dintre UE și Rusia „rămâne aceeași, cu sancțiunile de după Crimeea”.

„Sperăm să se mai normalizeze puțin lucrurile”, a încheiat Norica Nicolai precizând că de la anexarea Crimeei până în prezent raporturile dintre Uniunea Europeană și Federația Rusă „nu s-au relaxat deloc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *