Skip to content
Politică

Se ieftinesc băuturile alcoolice

Valoarea accizei la alcool etilic va scădea cu 30% de la 1 ianuarie 2016, potrivit noului Cod Fiscal. Unii producători de băuturi alcoolice au trecut deja la ieftiniri cu trei luni înainte de termen.

Valoarea accizei la alcool etilic va scădea cu 30%, de la 4.738 de lei/hectolitru de alcool pur, cât este în prezent, până la 3.306,98 lei pe hectolitru.

Deşi potrivit noului Cod Fiscal reducerea preţurilor ar trebui să se resimtă începând cu luna ianuarie a anului 2016, Alexandrion Grup România este singurul producător local care face aceste modificări încă din luna octombrie, precizează managementul grupului.

„Este o decizie care se extinde la nivelul întregii pieţe şi care exprimă, în definitiv, susţinerea noastră faţă de partenerii distribuitori, faţă de industrie şi, nu în ultimul rând, faţă de consumatorul final, care va putea să cumpere produsele noastre, la un preţ mai mic, cu trei luni mai repede decât în mod normal. Cu alte cuvinte, vindem din octombrie cu preţurile din ianuarie. Suma alocată acestui proiect va fi de cel puţin două milioane de euro, iar această decizie reconfirmă angajamentul pe care ni l-am luat faţă de partenerii noştri şi faţă de consumatori”, arată Nawaf Salameh, preşedintele Alexandrion Grup România, potrivit realitatea.net.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *