Skip to content
Constanța Știri locale

Se împuținează donatorii de sânge de teama coronavirusului

Facebook

Se împuținează donatorii de sânge de teama coronavirusului. Medicii apelează la donatorii fideli pe care îi sună pentru a-i chema la centru, transmite Info Sud-Est.

Criza creată de infectarea cu virusul COVID-19 a afectat și centrele de transfuzii, numărul de donatori scăzând foarte mult în ultimele două săptămâni. Îndemnul autorităților către populație, de a sta în casă, a afectat indirect și stocurile de sânge iar medicii fac un apel către oameni, în special către donatorii vechi, să se deplaseze la centrele de transfuzii.

Alina Mirela Dobrotă, director al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța, a explicat pentru Info Sud-Est cum se prezintă situația și spune că încă există stocuri de sânge, însă din cauza faptului că unele componente sanguine au termen de expirare de cinci zile, atunci este nevoie de un flux continuu de donatori:

Centrele de transfuzii pregătesc mai multe tipuri de componente sanguine. Există un component sanguin cu termen de valabilitate de cinci zile, așa numitele trombocite. Acest component sanguin este necesar pentru foarte mulți pacienți cu boli hematologice și boli oncologice, pacienți care necesită periodic tratament”, a declarat Alina Dobrotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *