Skip to content
Politică

Se împuținează lotul Cocoș din spatele gratiilor: Nicu Niro, ELIBERAT

forbes.ro

Se împuținează așa-numitul „lot Dorin Cocoș” din spatele gratiilor: omul de afaceri Nicolae Dumitru, zis Nicu Niro, a fost ELIBERAT vineri.

El a executat o parte din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare, primită pentru trafic de influenţă primită de la ICCJ în dosarul Microsoft, scrie Mediafax.

„Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Dumitru Nicolae, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 46/ 2016 emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală”, se arată în minuta de vineri a Tribunalului Ilfov.

Decizia nu poate fi contestată, motiv pentru care omul de afaceri va fi eliberat de îndată.

La termenul de judecată de vineri, avocaţii lui Dumitru Nicolae au spus că acesta a avut un comportament bun, precizând că a avut stăruinţă în muncă.

„Prejudiciul a fost achitat de clientul meu în totalitate. (…) Este un om care merită să se întoarcă la familie şi promite că nu va mai avea probleme cu legea penal”, a pledat avocatul omului de afaceri în sala de judecată.

La rândul său, Dumitru Nicolae, prezent în faţa instanţei, a citit o scrisoare, pe parcursul citirii acesteia începând să plângă.

„Sunt foarte emoţionat şi vreau să citesc. Am doi băieţi şi o fetiţă. Am o societate, care are 5.000 de locuri de muncă. 25 de ani societatea nu a fost implicată în contracte cu bani publici . Regret fapta din dosarul Microsoft. Am recunoscut şi mi-am cerut iertare şi familiei. Am făcut tot ce a depins de mine, am muncit şi am respectat personalul instituţiei. Am înţeles această lecţie şi e cea mai importantă lecţie a vieţii mele”, a spus Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *