Skip to content
București Știri locale

Se închid școlile în București, după explozia de cazuri de coronavirus? Ce spune Ministerul Educației

Inquam Photos / George Calin

În exclusivitate pentru PS News, Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, a declarat că în momentul de față nu se ia în calcul închiderea totală a școlilor din București. Tănase a amintit că, potrivit normelor pentru deschiderea anului școlar, școlile trec la scenariul roșu, adică exclusiv cursuri online, dacă incidența din localitatea respectivă depășește 3 la mie sau dacă în școală sunt mai mult de 3 cazuri de infectare. În București, incidența cazurilor de COVID este acum de 2,28.

„În momentul de față, toate școlile din țară după cele 3 scenarii. Se calculează rata de incidență la nivelul localității și în funcție de rata de incidență școlile funcționează în scenariul verde, galben sau roșu. În situația în care într-o unitate de învățământ DSP-ul, în urma unei anchete epidemiologice, decide că sunt cazuri mai multe de COVID-19, acea unitate de învățământ trece în scenariul roșu. În momentul de față, nu s-a pus în discuție ca mâine toate școlile să intre în scenariul roșu, să fie închise. În acest moment nu se ia în calcul închiderea totală a școlilor din București”, a declarat Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Și prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a precizat joi, după o reuniune a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, că închiderea școlilor din București nu este inclusă în noile măsuri restrictive. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a întrunit vineri în şedinţă, de la ora 13.00, pentru a discuta şi aproba schimbarea scenariului de funcţionare pentru mai multe şcoli din Capitală. Astfel, 17 unităţi de învăţământ din Bucureşti au cerut trecerea în scenariul roşu, iar 12 în cel galben.

Precizăm că vineri, pentru a doua zi la rând, în România au fost raportate peste 3.000 de noi cazuri de COVID-19, mai exact 3.186, iar bilanțul a ajuns la 148.886, potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategică.

Pentru prima dată, GCS a inclus în raportarea zilnică și rata de infectate cumulată la 14 zile. Potrivit datelor transmise vineri, în Capitală și în 7 județe este depășit indicele de 1,5 cazuri la mia de locuitori, cumulat la 14 zile. Mai exact: în București, rata de infectare cu noul coronavirus este de 2,28.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *