Skip to content
Puterea Știrilor Video

Se închid ușile pentru Ponta și Tăriceanu. Ioana Constantin (PMP): Pro România și ALDE nu au ce căuta într-un guvern post-moțiune

psnews.ro

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a declarat la emisiunea ”Puterea Știrilor” că, în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, iar opoziția va fi desemnată de șeful statului să formeze un nou guvern, reprezentanții ALDE și Pro România n-ar trebui să fie cooptați în noul Executiv.

”Din punctul meu de vedere, n-aș discuta sub nicio formă cu ALDE și Pro România. ALDE a fost deja acolo, ALDE a fost parte la această guvernare ineficientă, pe alocuri ticăloasă, pe care acum o neagă. Dar ei au susținut tot ce a făcut această guvernare, de la OUG 13 până la OUG 114. Miniștrii lor au fost acolo, în cabinetele acelea, de la Grindeanu până la Dăncilă.

Bine, ei sunt singurii care știu de ce această guvernare este un dezastru, pentru că au fost parte la ea. Ce să facem împreună cu ALDE, să continuăm acest dezastru?

Pro România și ALDE nu au ce căuta acum într-un nou guvern”, a spus Ioana Constantin la ”Puterea Știrilor”.

Opoziția are nevoie de 233 de voturi

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *