Skip to content
Politică

Se încing spiritele! DNA – mărul discordiei pentru CSM și IJ. S-ar putea lăsa cu proces

telegrafonline.ro

Se încing spiritele! Inspecţia judiciară somează CSM să reintroducă în raportul privind activitatea DNA pasaje negative scoase din document, constatări critice ale inspectorilor care au făcut evaluarea în vara anului trecut. Inspecţia judiciară ameninţă plenul CSM cu un proces în instanţă.

Mai exact, este vorba despre controlul privind eficiența managementului DNA, cerut de ministrul Justiției și derulat timp de mai multe săptămâni de Inspecția Judiciară, prin intermediul a șase inspectori.

Amintim că în toamnă, secția pentru procurori a CSM i-a audiat pe inspectori și conducerea DNA, iar concluzia CSM a venit la finalul lunii octombrie 2017. Atunci, consiliul a anunțat că și-a însușit acel raport, cu excepția unor observații care au fost excluse, o parte dintre ele negative.

De exemplu, CSM, prin secția pentru procurori, a decis să excludă observația conform căreia tonul folosit de șefa DNA în discuțiile purtate la un moment dat cu inspectorii ar fi fost nepotrivit. CSM a considerat că este o observație personală a unora dintre inspectori și că aceasta nu își are locul într-un raport privind eficiența managerială.

După ce procurorii din CSM și-au motivat decizia, inspectorii au decis să înceapă procedura prealabilă unui eventual proces pentru a obliga consiliul să reintroducă observațiile respective în raport. Acea procedură a primit însă un răspuns negativ din partea CSM – a fost respinsă ca inadmisibilă, deoarece membrii consiliului au considerat că IJ nu mai este parte interesată în acel raport, după ce l-a predat consiliului, informează Digi 24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *