Skip to content
Politică

Se încing spiritele după acuzaţiile ministrului. Sebastian Ghiţă îi răspunde lui Cristian Ghinea: „Vrea să îşi justifice diletantismul!”

" "

Se încing spiritele după acuzaţiile ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Deputatul Sebastian Ghiţă îi răspunde guvernantului, care îl atacase inclusiv pe acesta, într-un mesaj virulent la adresa fostului premier Victor Ponta.

CITIŢI ŞI: Primul tehnocrat iese la interval contra lui Ponta. Ministrul Ghinea: Funcţionarii dau din umeri şi şoptesc: „Ghiţă”

" "
" "

Numele deputatului Sebastian Ghiță este amintit în scrisoarea deschisă trimisă lui Victor Ponta de către Cristian Ghinea, fostul premier fiind acuzat de dezastrul de la fondurile europene, fiind învinovăţit de problemele cu sistemul IT de prevenire a fraudelor, răspunde dur la adresa ministrului Fondurilor Europene.

„Prima măsură luată de ministrul Ghinea a fost să înlocuiască catering-ul, că nu îi plăcea omleta. Baieţii aştia trebuie să aducă bani şi nu pot. I-am zis lui Cioloş să nu se lase aburit”, a declarat Sebastian Ghiţă, miercuri seară, la Realitatea TV.

Sebastian Ghiţă a afirmat că „după şapte luni, tehnocraţii au ajuns la concluzia că toate firmele de IT sunt ale mele, s-au trezit băieţii aştia şi au început reîncălzească ciorba”.

„Oamenii aştia nu aduc bani europeni”, a spus Ghiţă, adăugând că 3 miliarde de euro dezangajăm doar anul acesta.

Totuşi, Sebastian Ghiţă a recunoscut că erau greşeli şi pe vremea Guvernului Ponta şi că, în anumite perioade, „se ocupau mai mult de alageri, decât de fonduri europene”.

„Nu mai am firme de 10 ani de zile, oamenii aştia vă mint. Nu există niciun contract de 38 de milioane de euro. Ginea vrea să îşi justifice diletantismul”, a mai zis Sebastian Ghiţă, adăugând că ministrul Ghinea nu înţelege instituţiile statului şi cele de la Bruxelles şi cum funcţionează acestea.

„Prima măsură luată de ministrul Ghinea a fost să înlocuiască catering-ul, că nu îi plăcea omleta. Baieţii aştia trebuie să aducă bani şi nu pot. I-am zis lui Cioloş să nu se lase aburit”, a completat Ghiţă.

Întrebat dacă a avut acte adiţionale semnale la licitaţiile publice câştigare, Sebastian Ghiţă a răspuns că atâta vreme când s-a aflat el la conducerea firmelor nu s-a semnat niciun act adiţional. „Ştiţi cine face aceste lucruri? O fac multinaţionale, firmele străine”, a afirmat Ghiţă.

De asemenea, deputatul a afirmat că nu a vândut programe sub licenţa Microsoft: „Microsoft nu vinde decât licenţele lui. Niciodată nu am vândut programe ale mele sub licenţa Microsoft şi nici produse Microsoft”.

Chestionat de ce numele său apare peste tot, Sebastian Ghiţă a replicat: „Mă îmbătasem. Având cunoştinţe, mi s-a urcat la cap. Realitatea e că având cunoştinţe, oameni care stau lejer de vorbă cu mine, mi-am format părerea că pot vorbi cu oricine. Mi s-a urcat la cap. De aceea m-am hotărât să particip la emisiuni să explic că nu sunt Gheorghe Dracu în ţara asta. Când aş putea să le fac pe toate? Am şi eu prieteni, mă duc la baschet, mai beau o bere. Nu poate fi dracul atât de negru”.

„Statul ăsta este foarte tare. Problema este că statul suntem noi, oamenii. Unii dintre ei, printre care şi eu, spunem că statul trebuie să se ocupe de bunăstare şi să înţeleagă suntem oameni şi mai greşim şi noi, în timp şi alţi oameni, printre care Dan Tăpălagă şi Sorina Matei, spun: «Arestaţi-i!»”, a completat acesta.

Întrebat dacă a primit vreun contract în timpul guvernării Ponta, Sebastian Ghiţă a răspuns: „Nu; eram doar un parlamentar şi nu există niciun euro intrat în contul meu personal sau al unei rude”.

„Aş vrea să îi fac o sugestie lui Ghinea: Uniunea Europeană a dat bani pentru e-cultură, nu puţini, 10 milioane de euro. Dacă l-ar duce capul ar putea să lanseze un ghid rapid prin care acceseze fonduri pentru digitalizatea arhivelor TVR şi a radiodifuziunii şi să treacă urgent în varianţă digitală şi concertele de la Festivalul George Enescu. Eu aş face acest proiect în şase luni”, a sugerat Sebastian Ghiţă.

Întrebat dacă a fost sprijit de vreun general SRI în dezvoltarea afacerilor sale, Sebastian Ghiţă a spus: „Cunosc generali SRI, dar niciun general nu se ocupă de sprijinirea afacerilor. Nu cunosc vreun general care se ocupe de sprijinirea afacerilor”, a completat acesta.

Legat de o posibilă prietenie cu şeful STS, Sebastian Ghiţă a declarat că nu poate să spună aşa ceva: „Suntem generaţii total diferite”.

Totodată, întrebat dacă îi este frică de puşcărie, Ghiţă a precizat: „Doar un om nesănătos poate să spune că nu. Nu îmi doresc să ajung în înghisoare şi ca faptele mele să fie interpretate ca un rău făcut societăţii”.

1 comentariu la “Se încing spiritele după acuzaţiile ministrului. Sebastian Ghiţă îi răspunde lui Cristian Ghinea: „Vrea să îşi justifice diletantismul!”

  1. Ai dracului de mafioti ! Daca recunoaste vreunul ca e mafiot?!
    Si nu ii intrece nimeni la critici si aratat cu degetul ! Nimeni nu are voie sa raspunda ! Ca ei sar toti si tipa in gura mare ,ca ultimii tigani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *