Skip to content
Politică

Se încing spiritele în Guvernul Cioloș. Fost ministru al Muncii, după demisia Anei Costea: „Din păcate a ratat un obiectiv important” EXCLUSIV

Ministrul Muncii Ana Costea a demisionat, astăzi, din Guvernul Cioloș.

Citește și: Decizie ŞOC în Guvernul Cioloş: Ministrul Muncii a demisionat

În acest context, fostul ministru al Muncii în Guvernul Boc, vicepreședintele PNL Sulfina Barbu, a reacționat în exclusivitate pentru PSnews.ro, declarând că cel mai probabil motivația gestului făcut de Ana Costea o reprezintă „legea salarizării în domeniul bugetar”: „doamna ministru din păcate a ratat un obiectiv important din programul de guvernare”.

„Demisia este un act unilateral. Dacă domnia sa și-a depus demisia, este clar că a avut și o motivație și, probabil, așa cum ne-a anunțat și consilierul doamnei ministru Ana Costea ieri, motivația o reprezintă legea salarizării în domeniul bugetar. Acesta este un angajament pe care Guvernul și l-a asumat la investirea în Parlament, și doamna ministru din păcate a ratat un obiectiv important din programul de guvernare. În consecință, și-a asumat răspunderea, și-a depus demisia și sunt convinsă că domnul prim-ministru Cioloș va nominaliza un înlocuitor în cel mai scurt timp”, a declarat Sulfina Barbu pentru PSnews.ro.

Totodată, întrebată dacă, după părerea sa, urmașul Anei Costea la ministerul Muncii va veni din zona politică sau va fi ales un tehnocrat, Sulfina Barbu a declarat: „Am convingerea că domnul Cioloș va păstra aceeași componență a Guvernului pentru că, din nou, discutăm despre un angajament asumat la investire. După cum știți, Partidul Național Liberal nu are niciun reprezentant în Guvern, a fost o condiție care a fost pusă de domnul prim-ministru Cioloș înainte de investire la discuțiile cu partidele parlamentare. Noi am respectat această dorință și ne așteptăm să meargă pe aceeași linie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *