Skip to content
Politică

Se încing spiritele! O importantă universitate din București intră în GREVĂ

dejeanul.ro

Decizia Ministerului Educaţiei Naţionale privind alocarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2018 – 2019 a agitat spiritele din mediul universitar. Concret: Comunitatea Universităţii din Bucureşti (UB) a anunțat printr-un comunicat de presă, că va intra în grevă japoneză începând de joi.

Astfel, potrivit unui comunicat al UB, Senatul instituţiei a votat, în unanimitate, susţinerea iniţiativei comunităţii universitare a Universităţii Bucureşti de a intra în grevă japoneză începând de joi. Senatul Universităţii din Bucureşti solicită Ministerului Educaţiei Naţionale anularea imediată a repartizării locurilor bugetate pentru anul universitar 2018 – 2019 şi revenirea la cifra de şcolarizare aferentă anului universitar anterior, până la elaborarea şi implementarea unor ‘criterii juste şi transparente’.

‘Senatul Universităţii din Bucureşti, reunit astăzi, 18 aprilie 2018, a votat, în unanimitate, o declaraţie de poziţie referitoare la decizia Ministerului Educaţiei Naţionale privind alocarea cifrei de şcolarizare pentru anul universitar 2018 – 2019. Prin aceasta, Senatul Universităţii din Bucureşti atrage atenţia că Ministerul Educaţiei Naţionale nu a prezentat niciun fel de criterii obiective de repartizare a cifrei de şcolarizare către universităţi şi, mai mult, a înlocuit în mod abuziv membrii CNSPIS, consiliu care, la solicitarea ministerului, a elaborat o propunere echilibrată de metodologie de alocare a cifrei de şcolarizare, propunere care a fost în consultare publică în decembrie 2017 – ianuarie 2018’, menţionează sursa citată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *