Skip to content
Alegeri locale 2020

Se încinge lupta pentru Sectorul 1. Tudorache nu scapă de emoții: cine intră în bătălia pentru cel mai bogat sector al Capitalei

Facebook/Primaria Sectorului 1

Candidații la alegerile locale din 2020, în Sectorul 1, se pregătesc să lupte pentru cel mai bogat sector al Capitalei, la alegerile ce se preconizează a avea loc pe 27 septembrie, dacă epidemia de coronavirus va continua pe un trend descendent.

PS News vă prezintă tabloul momentului și candidații care și-au anunțat până acum intenția pentru alegerile locale din 2020, în Sectorul 1 din București.

Tudorache nu scapă de emoții

Dan Tudorache, actual primar al Sectorului 1, cel care a câștigat la mustață în 2016 în fața lui Clotilde Armand, nu scapă nici anul acesta de emoții. Și în acest an, candidatul susținut de PSD la Primăria Sectorului 1 o va regăsi adversar pe Clotilde Armand care, deși a mai scăzut în sondaje începând cu toamna anului trecut, nu este deloc un contracandidat de neglijat pentru Tudorache.

Amintim că social-democratul a fost ales în 2016 primar al sectorului 1 din București, cu 23.220 de voturi, la o diferență mică față de principala sa contracandidată, Clotilde Armand (USR), care a obținut 21.504 voturi.

Anul acesta nici PNL-ul nu va sta cu mâinile în sân și are pregătit un candidat care să le încurce planurile celor doi. Consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, se pregătește să intre în lupta pentru cel mai bogat sector al Capitalei, însă sondajele nu-i dau foarte mari speranțe liberalului, acesta poziționându-se foarte jos în comparație cu Clotilde Armand și Dan Tudorache.

Faptul că PNL dorește să aibă un candidat propriu la primărie nu le-a căzut prea bine celor de la USR, o întreagă polemică izbucnind acum două luni între cele două partide. În ziua în care şi-a lansat candidatura, Clotilde Armand le-a cerut liberalilor să o susţină. „În sectorul 1, PNL trebuie să facă un pas în spate. Eu am fost în Consiliul Local timp de trei ani înainte să ajung în Paramentul European. Timp de trei ani am învăţat mult, am văzut cum se desfăşoară lucrurile acolo. Când e vorba de interese financiare, a mers mereu sistemul transpartinic în Sectorul 1. PNL este acolo împreună cu PSD, împreună cu toate partidele tradiţionale. PNL, repet, PNL trebuie să facă un pas în spate în Sectorul 1“, a spus Clotilde Armand. Numai că PNL nu vrea să facă un pas în spate, miza financiară şi politică fiind imensă.

Adina Alberts intră în lupta pentru Sectorul 1

Surse politice au declarat pentru PS News că și medicul chirurg Adina Alberts, soția afaceristului Viorel Cataramă, va intra în lupta pentru Sectorul 1. Cu șanse aproape inexistente să câștige fotoliul de primar, candidatura Adinei Alberts va slăbi însă șansele de reușită ale unui candidat de pe partea dreaptă.

Medicul chirurg Adina Alberts a intrat în atenția publică, în ultima perioadă, ca urmare a declarațiilor sale referitoare la pandemia de coronavirus. Recent, ea a lansat și o campanie de informare și prevenire a infecțiilor cu noul tip de coronavirus în Sectorul 1 al Capitalei, acolo unde se pregătește să candideze.

PMP-ul stă groaznic în perspectiva alegerilor din acest an, potrivit ultimelor sondaje de opinie, motiv pentru care aceștia caută un parteneriat cu PNL pe raza Capitalei în perspectiva susținerii unui candidat unic. Eugen Tomac, liderul PMP, a avut joi o întâlnire cu președintele PNL, Ludovic Orban, pe această temă.

„M-am întâlnit în această dimineață cu premierul Ludovic Orban și, urmare a deciziei CCR, i-am propus, iar domnia sa a agreat, ca alegerile locale să aibă loc pe data de 27 septembrie, iar cele parlamentare în primul weekend din luna decembrie. Este nevoie de dialog, lege și calendar foarte precis pentru a ieși din această criză”, a declarat Eugen Tomac, după întâlnirea cu Ludovic Orban.

Așadar, coagularea dreptei e valabilă nu doar pentru Primăria Capitalei, acolo unde PNL, USR, PLUS şi PMP îl vor susţine pe independentul Nicuşor Dan împotriva Gabrielei Firea. Din cauza faptului că dreapta e în continuare divizată, iar şansele pentru o alianţă împotriva PSD sunt foarte mici, primăriile de sector ar putea avea și după 2020 social-democrați la conducere, aceștia fiind favoriți în sondaje.

 

 

5 comentarii la “Se încinge lupta pentru Sectorul 1. Tudorache nu scapă de emoții: cine intră în bătălia pentru cel mai bogat sector al Capitalei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *