Skip to content
Politică

Se încinge lupta pentru șefia USRPLUS: un grup din USR pregătește o candidatură alternativă la Barna și Cioloș

Inquam Photos / George Călin

Un nou proiect va fi lansat în interiorul USR PLUS, iar inițiatorii vor anunța și candidatul pe care îl susțin pentru funcția de președinte al partidului. Lansarea proiectului politic în cadrul USR PLUS, ce vizează alegerile interne pentru Biroul Național și președinția partidului, va avea loc marți, în Piața Victoriei, informează Mediafax.

Programul, echipa și susținerea pentru un candidat la președinția partidului vor fi prezentate în cadrul evenimentului. Din echipa care susține proiectul fac parte parlamentari, europarlamentari, primari și consilieri locali ai USR PLUS. De asemenea, la eveniment va participa și senatorul USR PLUS Irineu Darău care a anunțat că intenționează să candideze pentru președinția partidului.

Dan Barna și Dacian Cioloș și-au anunțat și ei intenția de a candida. Conform programului stabilit în interiorul partidului rezultat din fuziunea USR și PLUS candidaturile pot fi depuse până la finalul lunii august, iar alegerile vor avea loc în octombrie. Președintele partidului va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, de toți membrii partidului, potrivit statutului. Nu este exclus ca statul să fie însă modificat la Congres, astfel încât tot delegații să fie cei care vor decide cine va fi președintele USR PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *