Skip to content
Politică

Se îngroaşă gluma: bugetarul cu 12 salarii apropiat de Gorghiu şi Olteanu a fost dat pe mâna ANI

Se îngroaşă gluma: bugetarul cu 12 salarii, apropiat de Alina Gorghiu şi Bogdan Olteanu, a fost dat pe mâna Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Bogdan Stănescu, funcţionarul despre care „Jurnalul Naţional” arăta, săptămâna trecută, că este plătit de 12 firme de stat, este acuzat de incompatibilitate şi face acum obiectul unei anchete a ANI. Sesizarea a fost făcută la solicitarea Corpului de Control al Prim-Ministrului, se arată într-o notă de control semnată de ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, pe 29.07.2016, după apariţia articolului.

Conflictul de interese în care se află Bogdan Stănescu a fost constatat de Corpul de control al ministrului Energiei în urma unor verificări care au vizat activitatea Oil Terminal SA Constanţa din perioada 2013- 2015. După apariţia articolului de presă, ministrul Energiei a anunţat că, la solicitarea Corpului de Control al Premierului, a retransmis sesizarea la ANI în ceea ce priveşte incompatibilitatea lui Stănescu.

„Directorul General al Direcţiei Generale Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie- DGPAPSE Bogdan Stănescu este în conflict de interese faţă de procesele Oltchim cu companiile de stat precum Oil Terminal, fiind creditoare ale Oltchim”, se arată în raportul Corpului de control al ministrului Energiei.

Practic, Stănescu administra atât debitoarea Oltchim (aflată în insolvenţă), cât şi creditoarea Oil Terminal, funcţii în care s-a numit singur. De altfel, ca şef al DGPAPSE, Bogdan Stănescu numea toţi membrii adunărilor generale ale acţionarilor, precum şi ai consiliilor de administraţie din societăţile de stat controlate de Ministerul Energiei. Amintim că Bogdan Stănescu este unul dintre consilierii fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, ex-lider PNL, acuzat de corupţie.

De asemenea, Stănescu a fost partenerul Alinei Gorghiu în firma acesteia de avocatură, precum şi co-autor a două lucrări ştiinţifice coordonate de actualul co-preşedinte liberal, dintre care una suspectată de plagiat. În fine, Bogdan Stănescu se află în structurile de conducere a organizaţiei PNL Sector 5. La doar 41 de ani, Stănescu a avut aproape 30 de funcţii de conducere la companii de stat, un record aproape imposibil de egalat de vreun funcţionar.

Potrivit declaraţiilor publice făcute de Răzvan Orăşanu (fost preşedinte AVAS), Bogdan Stănescu era „susţinut de servicii”, motiv pentru care i s-a cerut să-l lase în pace. Stănescu a fost director în AVAS, chiar în perioada în care Alina Gorghiu primea mai multe contracte de prestări servicii juridice de la această instituţie, pentru firma sa de avocatură.

Bogdan Stănescu a încasat, în ultimul an, peste 420.000 de lei de la stat, fără a mai pune la socoteală salariul de consilier în BNR, ţinut la secret. Aici, se adaugă salariul de 136.000 de lei al soţiei sale, de asemenea funcţionară la stat, ca şefă a Serviciului de Comunicare din Ministerul Justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *