Skip to content
Politică

Se îngroaşă gluma cu „Balena Albastră”. Firea şi ministrul de Interne se pun în mişcare

libertatea.ro

Se îngroaşă gluma cu controversatul joc „Balena Albastră”. Primarul general al Bucureştilor Gabriela Firea şi ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan se pun în mişcare.

Ministrul de Interne a anunţat că va avea marţi, alături de primarul Capitalei, întâlniri cu elevii din mai multe şcoli bucureştene pentru a le spune cât de periculos este jocul „Balena Albastră”. Delegaţia va fi însoţită şi de artişti şi sportivi celebri, pentru ca mesajul autorităţilor să ajungă mai uşor la copii.

„O acţiune prin care îi vom informa pe elevi că internetul este plăcut, ne ajută să ne informăm, dar poate fi periculos atunci când accesăm astfel de jocuri. Vor fi şi personalităţi extrem de îndrăgite de părinţi şi de copii. Mă refer la sportivi, actori, cântăreţi, oameni care s-au realizat în viaţă şi sunt repere pentru elevi şi consider că aceştia vor fi mult mai receptivi la mesajul lor. Este un joc extrem de periculos şi, din câte am discutat cu profesori psihologi şi specialişti IT, la debutul acestui joc nimic nu pare a fi periculos ş nimic nu induce ideea finalului. În schimb, iată că avem câteva cazuri în ţară, de copii care au fost puşi în pericol şi nu cred că trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva rău în Bucureşti pentru a acţiona”, a declarat duminică primarul Gabriela Firea pentru Digi24.

Carmen Dan a explicat că a discutat cu Gabriela Firea şi au stabilit întâlniri comune cu elevii bucureşteni, pentru a discuta despre „Balena Albastră”.

„Marţi chiar vom avea împreună o întâlnire în şcolile din Bucureşti, vom încerca să explicăm elevilor cât este de periculos este acest joc”, a declarat duminică ministrul de Interne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *