Skip to content
" "
Politică

Se îngroaşă gluma. Hackerii Anonymous, război informatic împotriva Turciei

Turcia se confruntă cu un atac informatic fără precedent. De câteva zile, serverele au devenit ţinta unui atac care a provocat încetinirea semnificativă a serviciilor bancare.

Problemele au apărut după ce hackerii Anonymous au anunţat că au declanşat un război informatic împotriva Ankarei din cauză că Turcia susţine gruparea jihadistă Stat Islamic, informează b1.ro.

" "

O organizaţie non-guvernamentală care administrează adresele site-urilor de internet din Turcia şi care înglobează ministerele, armata, băncile şi numeroase site-uri comerciale, a anunţat că ofensiva provine dinspre „surse organizate” din afara ţării. Iar Ministrul turc al Transporturilor și Comunicațiilor a calificat situația drept îngrijorătoare și a cerut întărirea măsurilor de securitate care, în opinia sa, s-au dovedit insuficiente.

Potrivit presei din Istanbul şi Ankara, acest atac ar putea proveni din Rusia, din cauza răcirii relaţilor dintre cele două ţări. Problemele informatice vin însă la puţin timp după ce hackerii Anonymous au declanșat un război informatic împotriva Turciei, transmiţând următorul mesaj: ”Turcia sprijină Statul Islamic prin faptul că achiziţionează petrol de la ei şi le spitalizează luptătorii. Dacă nu încetaţi să sprijiniţi Statul Islamic, vom continua să comitem atacuri cibernetice la adresa serverelor de internet, a băncilor sau a site-urilor guvernamentale”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *