Skip to content
Politică

Se îngroaşă gluma la ROMATSA! Mutarea radicală împotriva sindicaliştilor

Se îngroaşă gluma la ROMATSA! Mutarea radicală făcută de conducerea Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian împotriva sindicaliştilor

Conducerea ROMATSA atacă în instanță greva sindicaliștilor, iar directorul Aurel Stanciu spune că „respectăm dreptul lor la protest, dar trebuie să ne asigurăm că e respectată legea”, relatează B1 TV.

Stanciu subliniază că, dintre cele 14 revendicări, au fost rezolvate 12, iar dintre cele două rămase, una se rezolvă rapid.

De cealaltă parte a baricadei se află Gabriel Tudorache, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România, care susţine că atacarea în instanță este „un aspect legal”, conducerea fiind obligată să conteste, conform Codului Muncii, orice grevă în instanță, însă „nu înțeleg de ce nu au contestat și greva de avertisment”.

Tudorache subliniază că există și un proces verbal de conciliere, astfel încât toți pașii au fost făcuți legal; altminteri, greva nu ar fi avut loc. Totuşi, pentru ca scandalul să fie rezolvat, este nevoie de existența unui contract colectiv de muncă, semnat și depus la Serviciul Teritorial de Muncă. Însă, în prealabil, este nevoie de negociere, în care nu poate exista constrângeri, arată sindicalistul.

„Nu se află în poziția de general pe front. Respectăm legile și nu vom accepta dictatura pe care vrea să o impună la ROMATSA”, afirmă Tudorache despre actualul director al instituției.

1 comentariu la “Se îngroaşă gluma la ROMATSA! Mutarea radicală împotriva sindicaliştilor

  1. Pt banii pe care-i luati ar trebui sa …”acceptati” orice …dictatura bre ! Da`….mi se pare mie ca lideru` asta vrea sa-si inceapa propria dictatura ??? Oricum la ROMATSA este nevoie de disciplina si responsabilitate care vor trebui REINTRODUSE chiar cu forta …daca este necesar !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *