Skip to content
Politică

Se întâmplă în Franța: Guvernul a anunțat că suspendă majorarea taxelor pentru carburanţi

beetify.com

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat marţi suspendarea pentru şase luni a creşterii taxelor pentru carburanţi, care a determinat proteste violente în ultimele săptămâni, anunţă BBC.

Edouard Philippe a declarat că furia oamenilor trebuie ascultată şi că noi măsuri nu vor fi aplicate fără o dezbatere serioasă cu cei afectaţi.

Philippe a anunţat decizia într-un discurs televizat după ce s-a întâlnit cu parlamentarii partidului aflat la putere, La Republique en Marche.

El a declarat că suspendarea de şase luni va fi aplicată majorării taxelor pe carburanţi precum şi creşterilor la preţurile electricităţii şi gazelor şi controalelor stricte privind emisiile autovehiculelor.

„Francezii care au purtat vestele galbene îşi iubesc ţara. Noi împărtăşim aceste valori”, a declarat el, adăugând, însă, că violenţele trebuie să se oprească.

„Principalul rol al statului este să garanteze ordinea publică însă trebuie să luptă împotriva a orice pune în pericol unitatea naţiunii”, a precizat Philippe, adăugând că orice demonstraţii viitoare trebuie să fie anunţate oficial şi să aibă loc în mod paşnic.

Bruno Retailleau, liderul din Senat al republicanilor, principalul partid de opoziţie, a criticat măsura pentru că doar amână implementarea taxei.

„Dacă doar amână majorarea taxelor, atunci nu este ceea ce avem nevoie, nu va calma lucrurile”, a afirmat el.

Marine Le Pen, liderul partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional, a fost de acord, afirmând pe Twitter că o amânare, în loc de o anulare, nu este destul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *