Skip to content
Politică

Se întâmplă în România. Cum arată Autostrada Soarelui, după prima ninsoare FOTO

Compania de Drumuri a început o primă serie de reparații și plombări pe Autostrada Soarelui unde după primul episod de iarnă din acest an carosabilul prezintă numeroase gropi.

Se lucrează de la Lehliu până la Fetești și în special pe Calea I spre litoral, tronson al cărui strat de uzură are peste 10 ani. Până vineri, 45 de drumari ar trebui să finalizeze aceste plombări cu mixtură la cald spune pentru RRA directorul adjunct al CNADNR, Cristian Andrei.

Degradările mai accentuate sunt pe calea I între Lehliu și Fetești, practic între Lehliu și Drajna avem 1500 de metri pătrați de gropi, avem echipe de muncitori care decopertează asfaltul și toarnă mixtură la cald, aceasta are o aderență mult mai bună la montare și implicit o rezistență superioară mixturii la rece.”Dacă nu plouă, vineri terminăm reparațiile„, spune Cristian Andrei, director general adjunct al CNADNR.

Situația se repetă în fiecare iarnă pe segmentele de la București – Fundulea (sector realizat din beton) și de la Lehliu la Fetești, unde gropile apar după fiecare episod de îngheț-dezgheț și intervenție cu materiale antiderapante.

Din acest motiv, CNADNR a prevăzut fonduri pentru schimbarea sistemului rutier. Reparațiile vor presupune frezarea carosabilului până la o adâncime de 10 cm. și turnarea a două straturi noi de asflat.

a2cugropi_32116800

Drumarii promit totuși, să finalizeze turnarea noilor covoare asfaltice pe Autostrada Soarelui până la debutul sezonului estival, potrivit unor surse citate de Realitatea.Net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *