Skip to content
Politică

Se întâmplă în România. O primărie a fost dată în JUDECATĂ. Care este motivul

O primărie din România a fost dată în judecată de către proprii angajați. Motivul este uluitor

Astfel, zeci de funcţionari publici de la Primăria din Focşani au dat în judecată administraţia locală pentru a obţine majorarea salariilor, dar şi pentru a anula raportul de la Curtea de Conturi prin care le-au fost anulate drepturile stabilite prin acordul colectiv de muncă.

Funcţionarii Primăriei susţin că drepturile din trecut le-au fost acordate corect şi că instanţele din Vrancea le-au dat câştig de cauză. Ei aşteaptă acum decizia instanţelor superioare. Cât în ceea ce priveşte salariul, aceştia spun că ar fi trebuit să crească cu 5-10% în ultimii ani, lucru care nu s-a întâmplat din cauza indicelui de salarizare, care nu a mai fost schimbat din 2010. S-a ajuns la această situaţie deoarece nu a intrat în vigoare noua lege a salarizării, spun ei, potrivit unor surse citate de Romaniatv.net

Vechiul sistem de salarizare a fost abrogat în 2009, iar funcţionarii care îndeplinesc toate condiţiile de vechime pentru avansare nu mai beneficiază şi de aceste drepturi salariale. Se ajunge ca funcţionarii aflaţi pe aceeaşi funcţie să aibă salrii diferite, doar pentru că unii au avansat înainte de modificările legislative din 2009.

Conducerea primăriei Focşani spune că decizia finală aparţine magistraţilor. Municipalitate va pune în aplicare ceea ce vor hotărâ judecătorii.

Sunt proceese deschise de către angajaţii care cred ca încadrarea salarială a fost greşită şi s-au adresat instanţei. În al doilea caz au fost decizii conform raportului Curţii de Conturi. Aşteptăm acum să vedem care va fi decizia magistraţilor şi vom acţiona conform acesteia„, a declarat viceprimarul Marius Iorga.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *