Skip to content
Politică

Se întâmplă în România. Un primar, singurul candidat în cursa pentru primărie

Se întâmplă în România. Un primar, singurul candidat în cursa pentru primărie.

Astfel, comuna hunedoreană Bătrâna, situată în Munţii Poiana Ruscă, îşi cunoaşte deja viitorul primar, după ce actualul edil, Radu Herciu, membru al PNL, este singurul candidat înscris în cursa electorală pentru un nou mandat, informează Agerpres.ro

‘Probabil că ceilalţi candidaţi nu au reuşit să adune numărul necesar de semnături pentru susţinere. Nici eu nu mă aşteptam să fiu singurul candidat. A fost o surpriză şi pentru mine. Nu voi face campanie electorală, deoarece sper că lumea mă cunoaşte de atâţia ani. Cred că nu e nevoie să îngraş purcelul acum’, a declarat luni, primarul comunei Bătrâna.

De altfel, şi pentru Consiliul local Bătrâna doar PNL a reuşit să depună o listă completă de 12 candidaţi, dintre care 7 vor fi aleşi să conducă lucrurile din comună.

‘În comuna Bătrâna există o singură candidatură la funcţia de primar şi o singură listă pentru consilieri locali, ambele din partea PNL. Celelalte partide nu au depus candidaturi, deşi legea le-ar fi permis acest lucru’, a arătat preşedinta Biroului Electoral de Circumscripţie, Codruţa Sicoe.

Totodata, aceasta a mai aratat că în cadrul Biroului Electoral de Circumscripţie activează cinci reprezentanţi de la patru partide politice: PNL, PSD, UDMR şi ALDE.

Comuna Bătrâna este cea mai mică aşezare din judeţul Hunedoara, în cele patru sate: Bătrâna, Faţa Roşie, Piatra şi Răchiţaua locuind 108 persoane cu drept de vot.

Actualul primar al comunei Bătrâna, Radu Herciu, a câştigat alegerile locale în anul 2000 şi de atunci conduce destinele locuitorilor din aceste sate de munte.

Potrivit acestuia, proiectul prioritar pentru comună este legarea ei de restul judeţului printr-un drum judeţean. În prezent, drumul care face legătura cu comuna Dobra şi apoi cu DN 68 A, Deva-Timişoara, este degradat pe o distanţă de 24 de kilometri şi nu poate fi reparat pentru că nu se ştie, cu exactitate, cine este proprietarul acestuia.

‘Legarea comunei de restul judeţului Hunedoara este urgenţa urgenţelor. Drumul de la Roşcani la Bătrâna este o anomalie şi trebuie rezolvată. Drumul este ba în regim silvic, ba drum judeţean, însă când e vorba de reparaţii este al nimănui. Vine lumea la mine şi întreabă: ‘Domnule primar, nu faceţi drumul? Am vrea să venim spre dumneavoastră, dar drumul este o problemă care ne încurcă. Eu ce răspuns să le dau?’, se întreabă primarul comunei Bătrâna.

2 comentarii la “Se întâmplă în România. Un primar, singurul candidat în cursa pentru primărie

  1. Normal ca este singurul candidat daca a facut mutatii si tot ei sunt corecti?! A amenintat locuitorii sa nu semneze pe lista PSD. Si el nu a fost alegerea oamenilor din comuna ,a fost alegerea oamenilor adusi din exterior de parca ei ar trai acolo. Au primit fonduri si ce au facut cu ele ?! Au asfaltat niste strazi si a crescut papadia prin asfalt. Cu el ca primar comuna o sa moara cu siguranta. Televiziunea care merge in comuna ia interviuri tot la oameni care tin cu el(neamuri). Cativa din locuitorii comunei au fost mituiti ca vor fi angajati la primarie!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *