PSnews

Ultima Oră

Se întoarce roata. Evaluatorul Guvernului în fața anchetatorilor

reacții.ro

Darius Vâlcov, evaluatorul Guvernului Grindeanu, a primit luni un nou termen de judecată în dosarul tablourilor. Fostul primar al municipiului Slatina, este în proces pentru acuzațiile de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Se pare că Vâlcov ar fi cerut de la o firmă de construcții 20% din valoarea unor contracte publice, iar alături de el mai sunt anchetați și Lucian Petruţ Şuşală (fost şofer al lui Darius Vâlcov), Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu, este relatat de Digi24.ro.

Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion i-a oferit lui Dariu Vâlcov 20% din valoarea sumelor încasate din valoarea unor contracte publice. Fostul ministru al Finanțelor, la schimb, trebuia să ofere sprijin în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante SC Compania de Apă Olt SA pentru a câștiga licitața unor obiective din județul Olt.

Contactele amintite mai sus sunt: „Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în oraşele Scorniceşti şi Potcoava”, „Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în municipiul Slatina” şi „Reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în oraşele Drăgăneşti-Olt şi Piatra-Olt”.

DNA afirmă că cei doi au căzut de acord ca banii să fie trimiși în lei lui Vâlcov la sediul firmei, iar pentru a acoperi proveniența nedreaptă a sumelor, au fost încheiate 3 contracte fictive de furnizare bunuri și servicii. Aceste contacte și facturile emise între Tehnologica Radion şi o altă firmă făceau parte dintr-un mecanism financiar imaginar deoarece nu s-a prestat nici un serviciu în conformitate cu termenii stabiliți.

Procurorii subliniează că s-a disimulat suma de 3.080.000 lei. În plus, a avut loc și transferul bunurilor provenite din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, mai exact operele de artă, dar și serviciile și amenajările în beneficiul unui hotel din Slatina pe care Vâlcov îl deținea.
Un lucru important de menționat este că Dariu Vâlcov, în timpul audierilor l-a denunțat pe Vasile Blaga, susţinând că acesta a făcut intervenţii pentru ca firma Tehnologica Radion să câştige contracte de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Olt.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi