Skip to content
Politică

Se joacă dur în PSD. Culisele demisiei lui Paul Stănescu și planul cu Mihai Tudose

Inquam Photos / Bogdan Buda

Tabăra premierului Viorica Dăncilă a suferit o ruptură uriașă, vineri după-amiază, în ședința Comitetului Executiv al PSD: Paul Stănescu și-a înaintat demisia din funcția de președinte executiv al partidului, invocând ”motive personale”.

Stănescu ar pregăti revenirea lui Tudose

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că Stănescu ar fi avut o discuție aprinsă joi seara cu Viorica Dăncilă pe tema organizării unui Congres. Astfel, Stănescu i-ar fi spus premierului că nu ar fi oportună organizarea unui Congres la sfârșitul lunii iunie și că în cazul în care aceasta va impune acest lucru, el își va înainta demisia, lucru pe care l-a și făcut a doua zi în CEx.

Motivul demisiei lui Stănescu ar fi cu totul altul: tabăra lui Paul Stănescu intenționează reinstalarea lui Mihai Tudose în funcția de prim-ministru și încheierea unei alianțe cu Pro România, scrie Adevărul, citând surse politice.

Dăncilă, victorie în CEx

Totodată, sursele noastre ne-au declarat  că premierul Viorica Dăncilă a avut de partea sa o majoritate categorică în CEX PSD pentru organizarea unui Congres rapid pe 29 iunie în care să fie aleasă noua conducere a formațiunii. Mai exact, au fost 34 de voturi în favoarea propunerii premierului Viorica Dăncilă, 4 voturi contra și 4 abțineri.

Printre cei care au votat împotrivă se numără Paul Stănescu, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *