Skip to content
Politică

Se lasă cu sânge pe pereți: Dragnea pregătește schimbarea șefului PSD Argeș. Cine îi ia locul EXCLUSIV

lugojinfo.ro

Nevoit fiind să facă față unui adevărat puci organizat chiar în formațiunea politică la conducerea căreia se află, Liviu Dragnea este mai convins ca oricând să își elimine, treptat, contestatarii.

Concret, potrivit surselor PSnews.ro, Liviu Dragnea intenționează, în perioada imediat apropiată, să se ”ocupe” de cei care au încercat să îl înlăture de la conducerea Partidului Social Democrat (PSD). Astfel, dacă răzgândelile unora, mai voite sau mai nevoite, încă sunt puse sub semnul întrebării de către Liviu Dragnea, se pare că șeful social-democraților a pictat deja câteva ținte, de care să se ocupe în perioada următoare.

Astfel, surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro, că liderul Camerei Deputaților intenționează, în perioada imediat apropiată, să facă o mișcare suprinzătoare: să îl debarce pe președintele PSD Argeș, Șerban Valeca. Facem precizarea că Șerban Valeca este unul dintre cei 35 de semnatari ai scrisorii asumate de primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepremierul și ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu.

De aici și nemulțumirea lui Liviu Dragnea, care, potrivit surselor noastre deja i-a găsit și un înlocuitor, în persoana deputatului PSD, Cătălin Rădulescu, cunoscut și sub porecla de ”deputatul mitralieră”, un aprig susțintor al șefului social-democraților.

Cătălin Rădulescu, deputatul care i-ar împușca pe protestatari

Cătălin Rădulescu a devenit deja celebru după ce a declarat că a păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluție și că este pregătit să o folosească din nou și a cerut ca tunurile cu apă să fie folosite împotriva manifestanților din Piața Victoriei. Retractările ulterioare, au avut darul de a adânci scandalul, după ce deputatul a afirmat că a vrut să ”facă mișto” de jurnaliștii care i-au luat interviul dar că ar avea o armă de vânătoare, cumpărată în 1999.

După izbucnirea scandalului, liderul social-democrat Liviu Dragnea a susținut că PSD nu este de acord cu acest fel de comportament și că atitudinea lui Rădulescu va fi analizată de partid. ”Riscă foarte multe lucruri”, a fost răspunsul lui Dragnea, întrebat dacă Rădulescu va fi exclus din PSD. Nu pare să riște foarte mult, dacă este să menționăm declarațiile președintelui Comisiei juridice, Eugen Nicolicea (PSD). Acesta a menționat că, potrivit Regulementului, deputații nu pot fi sancționați pentru declarațiile politice. El a invocat faptul că nici deputații USR nu au putut fi sancționați când au scandat „Rușine”, la adresa lui Liviu Dragnea și Florin Iordache.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a liniştii şi ordinii publice iar poliţiştii din Argeş au anunţat verificări cu privire la respectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De profesie medic, Rădulescu a intrat în politică imediat după 1990, numărându-se printre revoluţionarii oficiali ai Argeşului. A participat la întemeierea FSN, din partea căruia a fost ales deputat în 1990, la doar 27 de ani. După o perioadă în care s-a dedicat afacerilor s-a întors, în 2005, în PSD Argeş. În 2012 revine în Parlament pe listele PSD, sprijinit de primarul de atunci din Pitești, Tudor Pendiuc.

În 2014, procurorii DNA l-au trimis în judecată, acuzându-l de dare de mită și de administrarea unei firme, fapta incompatibilă cu calitatea sa de parlamentar. Rădulescu ar fi obținut adjudecarea lucrării de asfaltare a unui centru comercial din Pitești și i-ar fi promis 10.000 de lei unui manager de proiect, pentru ca aceasta să nu ridice obiecții privind execuția lucrărilor de asfaltare.

Din acel moment, Rădulescu și-a folosit calitatea de deputat pentru a face presiuni pentru modificarea Codului Penal, în favoarea persoanelor cu probleme penale. Rădulescu l-a atacat dur pe Valeriu Zgonea (caracterizat drept „informatorul DNA”), președintele de atunci al Camerei Deputaților, care a blocat 23 de proiecte de modificare a Codului Penal.

În martie 2016, Rădulescu a fost condamnat de ÎCCJ la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Cu toate acestea, el a primit un loc eligibil pe listele PSD, iar postura de candidat s-a suprapus peste condamnarea definitivă, pronunțată pe 5 decembrie 2016, susțin jurnaliștii de la Românialiberă.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *