Skip to content
Politică

Se lasă cu sânge pe pereți: ofensiva PSD și președintele-jucător EXCLUSIV

Câmpul de bătălie al scenei politice românești se anunță a fi unul sângeros în perioada imediat următoare.

Faptul că președintele Klaus Iohannis – cel care până nu demult părea a fi un spectator la teatrul ieftin ce se desfășura în fața ochilor săi – s-a decis să fie unul dintre jucătorii meciului se se va da nu mai târziu de 2019, i-a făcut pe PSD-iști să mute, pentru moment, câmpul de bătălie.

Președintele jucător vs armata roșie

Amintim că nu mai târziu de vineri, președintele Klaus Iohannis, a susţinut o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a declarat că „România nu are prim-ministru”, iar Dăncilă „nu înțelege cum funcționează statul”.

„Doamna prim ministru m-a sunat totuși ieri. Ce credeți că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. Și i-am spus foarte politicos că azi și mâine nu, iar în zilele următoare o voi informa când ajung la o concluzie. Sincer, m-aș fi așteptat, așa printre vizitele pe care le face doamna prim ministru în străinătate, măcar să mă sune sau să mă caute și să întrebe: domnule președinte, de ce nu ne dați un răspuns, care este problema? Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul. Noi nu suntem puși aici să ne trimitem hârtii scrise de secretari, secretare. Noi suntem puși aici pentru a rezolva problemele statului, pentru a rezolva problemele României și asta se face inclusiv prin colaborare și prin dialog instituțional”, a spus Klaus Iohannis.

Ieșirea extrem de dură i-a înfuriat la culme pe greii PSD-ului, care încearcă să găsească o posibilitate prin care să-i taie elanul șefului de le Cotroceni. Surse PSNEWS.RO susțin că liderul PSD, Liviu Dragnea, susține răspicat varianta suspendării lui Klaus Iohannis, însă ideii acestuia i s-ar opune atât voci grele ale PSD-ului, cât și partenerul său de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu. Mai exact: aceștia sunt de părere că o eventuală suspendare a lui Klaus Iohannis nu i-ar da acestuia decât ocazia de a ieși triumfător în bătălia cu tabăra PSD și i-ar aduce un procent în plus la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Pe de altă parte, suspendarea președintelui Klaus Iohannis ar fi mutarea salvatoare pentru Liviu Dragnea, întrucât instalarea la Cotroceni, chiar și temporară, a unei persoane de încredere ar însemna rezolvarea rapidă a tuturor problemelor sale cu legea, dar și înlăturarea unor oameni incomozi de la cârma unor instituții importante.

Semne rele anul are…

Însă, oricare ar fi decizia de sancționare luată de PSD-iști împotriva lui Klaus Iohannis, un lucru este lesne de înțeles: anul 2019 va fi un an care va tranșa nu doar câmpul bătăliei politice, ci va produce schimbări majore în instituțiile de forță ale României. Un an în care, odată cu preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, toți ochii vor fi țintiți către țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *