Skip to content
Politică

Se limpezesc lucrurile în cazul bebelușilor bolnavi: O firmă din Dolj ar fi comercializat lapte infestat cu E-coli

Încep să se limpezească lucrurile în privința cazului bebelușilor bolnavi din județul Argeș, contaminați cu periculoasa bacterie E-coli.

O posibilă teorie ar fi chiar anunțul recent al Ministerului Sănătății conform căruia mulgătorii unei ferme din județul Dolj ar fi contaminat laptele.  Reprezentanții de la sănătate au precizat că producătorul respectiv comercializează laptele și în județul Argeș. Precizăm ca inca nu s-a făcut o legătură directă între acest caz al laptelui contaminat și situația bebelușilor bolnavi din judetul Arges, amintește B1 TV.

Cei de la ministerul Sănătății au fost alertați în urma declarațiilor Ministrului Agriculturii Achim Irimescu cu privire la faptul că 25 de kg de brânză ale firmei de lactate Brădet ar fi fost infestate cu bacteria E-coli.

Medicul Monica Pop a comentat cazul în legătură telefonică directă, vineri seară la B1 TV. Aceasta a declarat că i se confirmă o teorie mai veche pe care o avea – anume faptul că laptele ar fi fost de vină pentru îmbolnăvirea bebelusilor:

„Este ceva comun pentru toti copii de varsta aceatsa. Era categoria una din cele doua elemente. Nu se respecta foarte mult procedeele de sterilizare, nu numai la o ferma, ci in general acolo nu le dau importanta acestor lucruri. Se poate ca o persoană contaminate sa contamineze produsele respective. E foarte dificil de decontaminat. Copiii mici cu imunitate mai scazuta se imbolnavesc. Am fost convinsa de la inceput.”, a conchis Monica Pop.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *