Skip to content
Societate

Se lucrează la foc automat pe autostrada A10, pe lotul 2, Sebeș-Turda: Un Aktor mai grăbit! – VIDEO

ziarulunirea.ro

Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, unde lucrările nu au evoluat satisfăcător, antreprenorul general Aktor a crescut mobilizarea. În acest sens este evidentă o sporire a numărului de utilaje și muncitori de pe lotul 2. Surpriza o reprezintă aducerea unei echipe de asfaltatori greci formată din circa 12 persoane care au stat 14 zile în carantină la sosirea în România. După un început mai timid în zona Beldiu și asfaltările din ziua vizitei premierului Orban pe autostrada Sebeș-Turda, astăzi Aktor a început chiar să se grăbească între kilometrul 17 și 18, asfaltând de zor cu două finisoare simultan.

Nu știm dacă „biciul” doamnei Ioniță de la CNAIR, vizita premierului Orban sau prețul scăzut al bitumului din această perioadă au contribuit la relansarea lucrărilor pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 2. Probabil toate aceste lucruri i-au determinat pe greci să aducă mai mulți muncitori și mai multe utilaje în șantier, lucru concretizat într-o mobilizare mai bună și care începe încet să se vadă și în teren.

Marți Aktor avea deja asfaltat aproape un kilometru pe ambele sensuri, de la începutul lotului 2, din dealul de la Pârâul Iovului, până la intrarea în Sîntimbru, echipa venită din Grecia, împreună cu o echipă de muncitori români avansând cu lucrările de asfaltare pe un sens.

Lucrând simultan cu două finisoare antreprenorul poate să asfalteze complet un sens de mers al autostrăzii.

La organizarea de șantier a antreprenorului de la Beldiu funcționează o stație de beton, două stații de balast stabilizat și o stație de asfalt, iar de curând a fost montată o a două stație de asfalt care așteaptă să fie autorizată de către CESTRIN. Devine evident că prin punerea în funcțiune a celei de-a doua stații de asfaltare, grecii de la Aktor încearcă să crească și mai mult mobilizarea, profitând de prețul scăzut al bitumului, să acopere cu asfalt în anul 2020 o parte cât mai mare din lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda.

Potrivit surselor ziarului Unirea, începând cu 1 iunie, consultanța lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, va fi preluată de DRDP Cluj, întrucât contractul KAPPA a expirat.

Chiar dacă mobilizarea pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda nu a atins cota vehiculată de doamna Ioniță, șefa CNAIR (circa 1.000 de persoane), este evident că ea a crescut, Aktor devenind mai grăbit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *