Skip to content
Politică

Se mai măresc salariile? Promisiunile guvernului Ponta, analizate de Cioloș și Isărescu

" "

Primul ministru Dacian Cioloș a decis să discute majorarea salariilor bugetarilor cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Vor fi analizate mai multe variante, anunţă romaniatv.net.

Bugetul pe 2016 este una dintre principalele priorități ale noului guvern, care vrea să păstreze o mare parte dintre măsurile promise de fostul executiv. Totuși, premierul nu exclude ca unele măsuri să fie amânate pentru ca deficitul să nu depășească nivelul de 3% din PIB.

" "
" "

Ministri au cerut un timp de răgaz să îşi analizeze prioritatile. Au termen până duminică seară să clarifice proiectele cu care vor să vină în buget şi luni vom avea încă o întâlnire informală în care dna ministru de Finanţe va veni cu o primă analiza pentru alocările bugetare pe ministere’‘, a spus Dacian Cioloş.

Guvernatorul Băncii Naţionale s-a pronunţat anul acesta de mai multe ori împotriva măsurilor în cascadă promise de către fostul guvern. Potrivit acestuia, din punct de vedere macroeconomic nu este sănătos ca în acelaşi timp să se ia măsuri scădere a taxelor şi de creştere a salariilor.

Recent, preşedintele a mărturisit că nu face niciun comentariu privind creşterea salariilor, ci că aşteaptă mai întâi legea şi analiza bugetului pe anul viitor ca să poată lua cea mai bună decizie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *