Skip to content
Politică

Se poartă și la case mai mari: Samsung, suspectată că a dat mită UN CAL

venturebeat.com

Se poartă și la case mai mari acuzații de șpăgi inedite. Dacă v-ați mirat până acum citind comunicate DNA care vorbesc despre rochii, capsatoare, uși, animale, ba chiar și un pat date ca mită, iată că o țară străină ia caimacul în materie de ingeniozitate.

Compania sud-coreeană Samsung este suspectată că i-a plătit până la 2,8 milioane de euro lui Choi Soon-sil, o prietenă a președintei de la Seul, Park Geun-hye, pentru a finanța cursurile de echitație ale fiicei sale în Germania. Liderul Samung din Coreea de Sud, Jay Y. Lee, a recunoscut că i-a dat un cal în valoare de aproape 850 de mii de dolari fiicei lui Choi Sonn-Sil și a mărturisit că regretă, transmite Digi24.ro, citând BBC.

Autorităţile sud coreene au descins la sediul Samsung Electronics şi la fondul naţional de pensii pentru a colecta probe în dosarul de investigaţie de corupţie al preşedintei Park Geun-hye.

Liderul Samsung Group, Jay Y. Lee, a declarat că Park i-a cerut, în timpul unei întâlniri neoficiale, sprijin pentru sporirea culturii și evenimentelor sportive, dar spune că aceasta nu a cerut bani.

Jay Y. Lee a recunoscut că i-a dat un cal în valoare de aproape 850 de mii de dolari fiicei lui Choi Sonn-Sil și a mărturisit că regretă. Acesta a precizat că nu a primit nimic în schimbul acestui dar.

Potrivit presei locale, compania sud-coreeană este suspectată că i-a plătit până la 2,8 milioane de euro lui Choi Soon-Sil, o prietenă de 40 de ani a președintei, pentru a finanța cursurile de echitație ale fiicei sale în Germania.

Choi Sonn-Sil a fost arestată pentru fraudă și abuz de putere. Ea este acuzată că ar fi profitat de relațiile sale de prietenie cu președinta Park Geun-Hye pentru a constrânge mari companii precum Samsung să facă donații unor fundații dubioase, fonduri de care ea se servea apoi în scopuri personale.

Samsung şi Fondul de Pensii au confirmat percheziţiile fără să adauge detalii.

Choi Sonn-Sil este acuzată, de asemenea, că s-ar fi amestecat în probleme de stat, inclusiv că ar fi influențat numirea unor înalți responsabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *