Skip to content
Politică

Se poate bizui Republica Moldova pe România? Băsescu, avertisment: „Este ultima șansă!”

În ultimul mesaj publicat, vineri, pe pagina de socializare, fostul președinte al României, Traian Băsescu, vorbește despre situația de la Chișinău, subliniind faptul că „Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de R.Moldova” și lansând, în același timp, o întrebare cheie: „o va face şi România?”

„Este ultima şansă !

La Chişinău, Preşedintele Nicolae Timofti a cîştigat bătălia politică împotriva oligarhului tupeist Plahotniuc .

Ion Păduraru, un fost judecător şi un proeuropean convins, a primit şi onoarea, dar şi misiunea grea de a forma noul guvern. Dacă va fi sprijinit inclusiv din România, cred că va reuşi (prietenii lui Plahotniuc de la Bucureşti ştiu despre ce vorbesc).

După formarea şi validarea în parlament a noului guvern, România trebuie să vireze imediat suma necesară închiderii bugetului pentru anul 2016.Cred că finanţele din România trebuie să intre deja în discuţii cu omologii de la Chişinău în baza legii de împrumut aprobată de Parlamentul României.

Alegerile anticipate în R.Moldova convin Moscovei şi forţelor politice promoscovite. În schimb, instalarea guvernului Păduraru înseamnă menţinerea direcţiei vest, ceea ce este în interesul major al României.

Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de R.Moldova. Şi-o va face şi România?
Este ultima şansă”, a scris Traian Băsescu pe pagina de Facebook. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *