Skip to content
Politică

Se poate și cu dosar penal: fostul director CNADNR, numit în CA al companiei

Se poate și cu dosar penal: fostul director CNADNR, numit în CA al companiei.

Mai exact, este vorba despre fostul director al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a fost numit, joi, membru în Consiliul de Administraţie al CNAIR.

Asociaţia Pro Infrastructură spune că perioada în care Narcis Neaga a condus CNAIR a fost „cea mai nocivă pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România din ultimii ani”, informează Realitatea.net

Narcis Neaga este cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în legătura cu un contract privind autostrada Sibiu – Orăştie. Narcis Neaga a fost director general al CNAIR în perioada 2012-2015.

Asociaţia Pro Infrastructură afirmă că în perioada mandatului lui Neaga deschiderea circulaţiei pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Orăştie-Sibiu s-a făcut prin muşamalizarea sutelor de defecte tehnice, fapt care a dus la vestita demolare pe 200 de metri (la „groapă”) şi închiderea circulaţiei pentru un an, timp în care au murit mai bine de 10 persoane pe drumul naţional paralel (DN1).

Tot în timpul mandatului lui Neaga la conducerea CNAIR, lansarea licitaţiilor pentru loturile 2, 3 şi 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva s-a făcut fără a avea acordul de mediu revizuit, fapt care a creat problema tunelurilor de pe lotul 2 (blocaj încă nerezolvat) şi, în plus, s-au lansat aproximativ 20 de licitaţii pentru pregătirea unor proiecte de autostrăzi şi drumuri expres, anulate în marea lor majoritate, afirmă Asociaţia Pro Infrastructură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *