Skip to content
" "
Politică

Se poate şi fără ceartă între PNL şi PDL. Fuziunea din Mehedinţi, prin ochii lui Marius Bălu / EXCLUSIV INTERVIU

Se poate şi fără ceartă între PNL şi PDL. Cum se vede fuziunea celor două partide la nivelul judeţului Mehedinţi prin ochii lui Marius Bălu, fost co-preşedinte al organizaţiei.

Politicianul a acordat, marţi, un interviu pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre desemnarea lui drept candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, despre separarea strategică a co-preşedinţilor (unii urmând să candideze la conducerea filialelor, iar ceilalţi la diverse funcţii edilitare), precum şi despre pregătirile pentru alegerile locale din primăvara acestui an.

Reporter PSnews: Din informaţiile noastre, dumneavoastră aţi fost desemnat de partid pentru a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi. Este adevărat?

Marius Bălu: Da. Am fost validat astăzi (marţi – n.r.) de Biroul Permanent Naţional al PNL, ceea ce reprezintă o onoare pentru mine, o mare responsabilitate şi o confirmare a faptului că ceea ce am făcut până acum au fost lucruri bune.

Reporter PSnews: Alte informaţii obţinute de noi se referă la faptul că, tot în şedinţa de astăzi a BPN, a fost realizată fuziunea conducerii PNL Mehedinţi, ea urmând să fie asigurată de către domnul Virgil Popescu.

Marius Bălu: Într-adevăr. Este un prim pas pe care l-am făcut spre definitivarea fuziunii, pentru eficientizarea actului de management – atât în PNL, cât şi în viitoarea administraţie. Am hotărât de comun acord ca eu să mă ocup mai mult de componenta administrativă, iar domnul Virgil Popescu să se ocupe mai mult de componenta politică în cadrul Partidului Naţional Liberal. Acesta este motivul pentru care domnia sa a fost validat ca preşedinte unic, iar eu ca prim-vicepreşedinte al filialei PNL Mehedinţi.

Reporter PSnews: Cum vedeţi această separare strategică a candidaturilor co-preşedinţilor de organizaţii: unii la conducerea filialelor, iar alţii la diverse funcţii edilitare (primari şi preşedinţi de consilii judeţene)?

Marius Bălu: Nu cred că am un răspuns extrem de elocvent, pentru că depinde de la om la om, de la filială la filială. Eu am avut cea mai bună performanţă administrativă  atunci când am fost un pic mai degrevat de responsabilităţile politice – şi aici mă refer la mandatul 2008-2012. Şi atunci (în 2008-2012) eram numărul 2 în fostul Partid Democrat Liberal şi, astfel, am putut să mă concentrez  mult mai mult pe componenta administrativă. Sunt alţi colegi de-ai mei care pot să le facă foarte bine pe amândouă, cum sunt domnul Gheorghe Falcă la Arad, domnul Mircea Hava la Alba şi exemplele pot continua. Eu consider că mie îmi este mult mai bine să mă concentrez pe componenta administrativă.

Reporter PSnews: O astfel de separare se va extinde la nivelul întregului PNL?

Marius Bălu: Oricum, la începutul anului 2017 vor fi alegeri şi vor fi preşedinţi unici. Dacă, până atunci, vor mai fi cazuri (şi mi-aş dori şi vreau să cred că vor mai fi cazuri) în care lucrurile se vor stabili în mod amiabil, sigur, cred că (separarea – n.r.) va fi cea mai bună soluţie pentru partid. Eu cred că noi am dat un exemplu bun şi în cadrul filialei noastre, demonstrând tuturor că nu există niciun fel de animozităţi, niciun fel de păreri contra, poate dezumflându-i pe mulţi care mureau de grija PNL Mehedinţi.

Reporter PSnews: Că tot aţi adus vorba despre filiala pe care o reprezentaţi: putem spune că s-a încheiat fuziunea la nivelul PNL Mehedinţi?

Marius Bălu: Nu s-a încheiat, pentru că mai avem câteva unităţi administrativ-teritoriale unde mai funcţionează sistemul dual, de co-preşedinţi, dar eu sunt absolut convins că, dând exemplu de la conducerea filialei, în perioada imediat următoare (cel mai târziu imediat după alegerile locale) vom avea conduceri unice la nivelul fiecărei comune, al fiecărui oraş.

Reporter PSnews: Cât îşi propune PNL Mehedinţi să obţină în alegeri?

Marius Bălu: Suficient încât să bată PSD-ul.

Reporter PSnews: În cifre?

Marius Bălu: Cu un procent peste PSD.

Reporter PSnews: Nu e fragilă o astfel de diferenţă, de doar 1%?

Marius Bălu: Sigur: generic vorbind. Cu cel puţin 1%

Reporter PSnews: Cu cine vă propuneţi să faceţi alianţe pentru alegerile locale?

Marius Bălu: În primul rând, cu formaţiunile din spectrul de dreapta: ALDE, Mişcarea Populară… Atât timp cât PSD-ul, în ultimii patru ani, practic a adus judeţul Mehedinţi în pragul falimentului (având guvernarea, având de toate – deci neputând spune că nu a avut sprijin), mi-e foarte greu să cred că am putea face vreo majoritate cu PSD-ul.

" "
" "

1 comentariu la “Se poate şi fără ceartă între PNL şi PDL. Fuziunea din Mehedinţi, prin ochii lui Marius Bălu / EXCLUSIV INTERVIU

  1. In calitate de Guru al noului PNL va ramane in continuare Stanisoara iar voi doar 2 ucenici ai lui. De-abia asteapta mehedintenii sa se intoarca Stanisoara la putere (fiu-su e deja subprefect), sa-si mai faca cateva palate pe clisura Dunarii, sa mai cumpere cateva masini de cate 100.000 euro bucata, sa revina prima doamna la butoane si sa ne fie iar bine tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *